Mireille zoekt goede opvang voor kippen uit legbatterijen

GALMAARDEN – Mireille De Mol ving 500 kippen uit legbatterijen op. Ze sloot zich aan bij de Facebookgroep 'Red Een Kip Uit Een Legbatterij'. Ze zoekt adoptieouders voor de kippen en dat lukt aardig.

Al meer dan 160 kippen vonden al een thuis. Dat is het mede het resultaat van de Facebookgroep die al bijna 2.000 volgers kent. “Ik werd er zelf ook door gepakt. We hebben hier voldoende ruimte in de paardenstallen. Ik kocht 500 kippen vrij uit een pluimveebedrijf in Hasselt. De vraag is zo groot dat er maar 340 kippen meer van overschieten' zegt Mireille Demol.

'De legkippen worden  al na achttien maanden afgedankt omdat ze niet genoeg eieren meer leggen. Door de  leefomstandigheden zijn de dieren in zeer slechte conditie. Hun kam is wit omdat ze te weinig vitamine D kregen. De kippen kunnen niet scharrelen en amper lopen. Ze weten ook niet hoe ze gras moeten eten. De meeste dieren hebben al na enkele dagen al kleur’, vertelt Mireille.

Er kwamen heel wat nieuwe eigenaars naar Galmaarden om kippen een tweede leven te geven. Een koppel uit Wemmel nam er zelfs 14 mee nadat een vos lelijk huis hield in hun kippenhok.

Wie een kip een mooie oude dag wil bezorgen, neemt contact op met Mireille Demol op het nummer 0495/75.74.72.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?