Bedrijventerrein in Drogenbos ontruimd wegens gaslek (Video)

DROGENBOS - Op een bedrijventerrein langs de Steenweg op Ruisbroek in Drogenbos is vanochtend een gaslek ontstaan. Er werd een veiligheidsperimeter ingesteld waardoor verschillende bedrijven ontruimd moesten worden.

Het lek ontstond vanochtend rond 8u30 in een middendruk-gasleiding bij graafwerken op het bedrijventerrein. De leiding was volgens burgemeester Alexis Calmeyn, die zelf ook ter plaatse kwam om de situatie op de voet op te volgen, niet aangeduid op de plannen.

De lokale politiezone Rode, brandweer van Halle en medewerkers van Eandis kwamen ter plaatse. Ook de heli van de federale politie werd opgeroepen, met behulp van speciale camera's werd nagegeaan of er zich effectief niemand meer binnen de veiligheidsperimeter bevond.

Rond 10u werd de gastoevoer op de leiding afgesloten, pas daarna konden de herstellingswerken beginnen. Het personeel dat geëvacueerd was uit de bedrijven, ongeveer 50 personen, konden snel na het afsluiten van de gasleiding opnieuw aan het werk. Niemand raakte gewond.

Video


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?