Voetbalclub Groot-Dilbeek wil ook op school scoren

DILBEEK - Voetbalclub Groot-Dilbeek start met huiswerkbegeleiding en extra taallessen om de anderstalige spelertjes te helpen om de woordenschat van het voetbal in het Nederlands te kennen.
 
Het bestuur van de club laat weten dat er boven de clubkantine een afgesloten ruimte zal voorzien worden waar de kinderen rustig kunnen studeren. Dit omdat er volgens het bestuur soms weinig tijd is na de school en voor het voetbal. De ruimte is elke weekdag open van 17u tot 19u.
Wie dat wil kan op sommige momenten extra begeleiding krijgen van een oud leraar. Hij helpt de voetballertjes met het plannen van de huistaken, maar hij staat ook paraat om informatie te geven over de leerstof.
 
Daarnaast start de club ook met sessies 'Nederlands voetbal taalbad'. Via pictogrammen van het voetbalwoordenboekje zal de club proberen om de integratie vlot te laten verlopen. Dilbeek Sport hoopt me deze initiatieven niet alleen op het veld, maar ook op school te scoren.
 
Dit is niet het eerste opvallende initiatief van het bestuur van Dilbeek Sport. Eind vorig jaar lanceerden ze ook de 'Silence Days'. Tijdens het weekend van 9 en 10 november heerste er stilte op en rond de terreinen waar wedstrijden gespeeld werden door ploegen van VC Groot Dilbeek. Zowel trainers, afgevaardigden als supporters van de club werden gevraagd zich dat weekend te onthouden van elk geroep, getier, gebrul en dit uit respect voor de spelers en de scheidsrechters.
 
Archief
 
Lees ook : Zalige stilte op voetbalterreinen van VC Groot-Dilbeek (Video)

Lees ook : Dilbeekse voetbalclub legt iedereen het zwijgen op

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?