Vijf Belgische cafés bij de beste ter wereld

SANTA ROSA (USA) - Het Antwerpse café ‘Kulminator’ voert de wereldranglijst van de beste cafés aan volgens een Best 2014-lijst van de internationale bierwebsite Ratebeer. Wat de Belgische cafés betreft werd herberg ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ uit Eizeringen tweede en ‘Brugs Beertje’ (Brugge) bekleedt de derde plaats, gevolgd door de Brusselse cafés ‘Chez Moeder Lambic Fontainas’ en ‘Chez Moeder Lambic Sint-Gillis’.

Ratebeer, één van de belangrijkste internationale bierwebsites, publiceerde vanmorgen de Ratebeer Best 2014-lijst met de beste cafés en bierwinkels ter wereld. De RateBeer Awards weerspiegelen de prestaties van de voorbije 12 maanden.

‘Kulminator’ is op internationaal vlak uitgeroepen tot het beste café ter wereld. ‘Ma Che Siete Venuti a Fà’ (Rome) is nummer 2 en ‘Mikkeller & Friends’ (Kopenhagen) is derde.

Bierwinkels

In de categorie 'beste bierwinkels ter wereld' kregen vijf Belgische handelszaken een Gold Award: Mi-Orge Mi-Houblon (Arlon), Het Oude Schooltje van de Struise Brouwers (Oostvleteren), Dranken Geers (Oostakker), Drankencentrale de Hopduvel (Gent) en Bierhandel Willems & Zoon  (Grobbendonk).

Awards

Sinds 2002 worden de RateBeer Awards jaarlijks uitgereikt. Ze weerspiegelen de prestaties van de voorbije 12 maanden. Deze prijzen worden algemeen beschouwd als één van de belangrijkste prijzen in de bierwereld. De quoteringen worden gegeven door een wereldwijd netwerk van bierliefhebbers. Ratebeer registreerde ruim 4,5 miljoen kwaliteitsbeschrijvingen. In totaal werden meer dan 240.000 bieren van ruim 16.000 brouwers beoordeeld.

www.ratebeer.com/RateBeerBest/BestPlaces-Country2014.asp


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?