Natuur en Bos ruimt domein Steenhault op

GOOIK – De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de toestemming verleend voor de afbraak van het boswachtershuisje in het domein Steenhault in Oetingen. Het agentschap Natuur en Bos is begonnen met de werken op het domein.

“Voor sommigen is het heel stil geweest rondom der zaak Steenhault en de afbraak van het boswachtershuisje in Oetingen. Het tegendeel is echter gebeurd, er zijn enorm veel personen en instanties benaderd, er zijn contacten gelegd en gesprekken gevoerd …    Deze zeer intensieve actie heeft echter niet kunnen voorkomen dat de Raad voor Vergunningsbetwistingen tóch de toestemming heeft verleend voor de afbraak”, zegt Paul Taloen van VTB.

Met Agentschap Natuur en Bos en het gemeentebestuur zijn er momenteel nog steeds gesprekken gaande om een positieve oplossing te vinden om de afbraak te voorkomen. Er wordt echter geen geld vrij gemaakt …

Donderdag is het agentschap begonnen met de werken aan het domein Steenhault. De wildgroei rondom het mooie boswachterhuisje is opgeruimd. Vrijdag kwam een tweede ploeg om enkele grote misgroeide bomen te rooien.

“De belofte om een (politieke en/of financiële) oplossing te vinden sleept echter aan zodat we vrezen dat volgende week er een ploeg zal aankomen om het huisje van de kaart te vegen”, zegt Paul Taloen.

Maar hiermee stopt de actie van de tegenstanders van de afbraak echter niet. Er komt een dialoog en overleg met alle belanghebbenden, inwoners van Oetingen en Vollezele. Er komt een geleid bezoek aan het domein om te wijzen op de unieke en ongewone belangrijkheid van dit kasteeldomein.   “Ongetwijfeld zullen de verantwoordelijken van deze flater de gevolgen daarvan moeten dragen”, besluit Taloen.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?