Euroferia Andaluza geeft Groot-Bijgaarden nog niet op

GROOT-BIJGAARDEN - De organisatoren van Euroferia Andaluza laten weten dat zij alsnog hopen om het evenement in Brussels Kart in Groot-Bijgaarden te laten plaatsvinden. De gemeente Dilbeek liet eerder deze week weten dat het evenement niet welkom is omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden als er 150.000 bezoekers naar de Bijgaardse bedrijvensite afzakken. "Maar wij verwachten helemaal geen 150.000 bezoekers", laat Euroferia weten.

Euroferia Andaluza is een populair evenement dat alle typische kenmerken van de streek uit Zuid-Spanje in de verf zet. In 2012 lokte het evenement nog 150.000 bezoekers op vier dagen tijd naar de terreinen rond het atomium in Brussel. Vorig jaar werd het feest geannuleerd omdat het geen toestemming meer had van de stad. De organisatoren zochten voor 2014 naar een oplossing en vonden die in Brussels Kart in Groot-Bijgaarden.
Dat dachten ze alvast, want de gemeente Dilbeek liet eerder deze week weten het van 22 tot 25 mei liever geen 150.000 bezoekers naar het bedrijventerrein van Groot-Bijgaarden ziet trekken. "De parkeer- en verkeerschaos die dit evenement gedurende drie dagen met zich mee zou brengen zou immers niet alleen de werking van de andere bedrijven hinderen. Omdat de veiligheid van werknemers, Dilbeekse burgers en de duizenden bezoekers niet gegarandeerd kan worden, werd de aanvraag dan ook geweigerd."

Volgens Micheline Vande Zande, woordvoerder van Euroferia Andaluza, worden er in Groot-Bijgaarden helemaal geen 150.000 bezoekers verwacht.  Al staat dat getal wel te pronken op de website van het evenement. "Het gaat om een misverstand, want dat is immers nog een oud en fout getal", zegt ze. "Het klopt dat het evenement, toen het nog aan het atomium werd georganiseerd, zulke massa lokte. Maar in Groot-Bijgaarden gaan we het over een andere boeg gooien met veel minder standhouders en de inkom zal daarenboven betalend zijn. Dat was het geval niet bij de organisatie aan het atomium, daar was het evenement bijwonen gratis."
Hoeveel bezoekers Euroferia Andaluza in Bijgaarden dan verwacht is niet helemaal duidelijk. "Misschien 50.000 op vier dagen, al is dat voorlopig echt nog niet duidelijk", zegt Vande Zande. "Die 150.000 is alvast veel te veel. Onze webmaster was de afgelopen dagen ziek en kon dat getal jammer genoeg nog niet offline halen."

Euroferia Andaluza geeft de moed alvast nog niet op. "We werkten intussen aan een nieuw voorstel en hebben gisterenavond besloten om de gemeente Dilbeek zo snel mogelijk nog eens te contacteren", zegt Vande Zande. "In de loop van volgende week hopen we meer nieuws te hebben. Maar laat het alstublieft duidelijk zijn dat we de gemeente zeker niet met de rug tegen de muur willen zetten. Als het college volgende week opnieuw een negatief advies geeft, dan zal dat zo zijn en zoeken we een andere oplossing. Een plan B (een andere locatie) hebben we wel nog niet."

Intussen gaat de marketing campagne via Facebook wel gewoon door met melding dat het evenement in Brussels Kart in Groot-Bijgaarden zal plaats vinden.

Archief

Lees ook : Massale publiekstrekker Euroferia Andaluza is niet welkom in Groot-Bijgaarden


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?