CC De Ploter vult met gemak zondag van het hele gezin

TERNAT - CC De Ploter lanceert ‘de zondagen van de Ploter’, lekkere, handige, leuke, inspirerende en gezellige dagen voor de hele familie. Met als doel het publiek opnieuw vrije tijd geven om leuke gekende en inspirerende nieuwe dingen te doen.

Terwijl de vader toffe gerechten leert maken met lokale producten en de moeder oude kleding ruilt, leert de zoon zijn fiets of de toaster van het gezin herstellen en leeft de jongste dochter zich uit in het crea-atelier of luistert ze naar verhalen in de bib. Om daarna allemaal samen te proeven van de gerechten die de vader klaargemaakt heeft op de brunch.

Zondag 9 februari om 10u wordt de aftrap gegeven van de eerste in een reeks van zondagen. In het voorjaar volgt nog een tweede en vanaf het najaar wordt het een vaste afspraak in het ploterjaar, telkens met een licht gewijzigde inhoud. Die bepaalt het publiek zelf: op elk van de zondagen worden nieuwe ideeën verzameld voor de komende zondag.

Dit staat er op de eerste zondag op het programma

Repair café
Fiets stuk? Kapotte broodrooster? Gat in je trui? Herstel het in het Repair Café. In Repair Cafés helpen buurtgenoten elkaar bij het herstellen van spullen: van kleding en textiel tot elektrische apparaten, meubels en andere houten voorwerpen, fietsen en andere kapotte voorwerpen. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee en gaan samen met de vrijwillige deskundigen aan de slag. In het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om de herstellingen uit te voeren.

Brunch
Kom lekker en duurzaam tafelen. Niets gezelliger dan lekker eten in fijn gezelschap. We serveren je zelfgemaakte gerechten met lokale seizoensgroenten aan zachte prijzen. Breng familie en vrienden mee en blijf gezellig tafelen terwijl de kinderen zich uitleven in het crea-atelier of luisteren naar verhalen in de bibliotheek. In de namiddag staat de leiding van Scouts en Chiro klaar om   hun leden te begeleiden van De Ploter naar hun lokalen. Inschrijven kan op www.ccdeploter.be

Swishing
Ruil kleren voor een nieuwe outfit. Swishing is kleren ruilen. Selecteer min 5 en max 10 stuks uit jouw kleerkast en breng ze de dag zelf mee. Zorg dat ze er goed uitzien, in goede staat zijn en fris ruiken. Tijdens een kwaliteitscontrole geven we 1 tot 3 punten per kledingstuk, rekening houdend met kwaliteit en fashiongehalte. Daarna krijg je een puntenkaartje waarmee je kan shoppen. Punten die je over hebt, kan je gebruiken voor een volgende Swishing. We swishen met vrouwen- en kinderkleding en accessoires (handtassen, riemen, hoeden…). Juwelen, lingerie, badmode en schoenen aanvaarden we niet.
Stukken die niet geruild geraken, worden door ons bijgehouden voor een volgende swishing of worden weggeschonken. Breng de kledij binnen tussen 10u en 12u. Om 12u30 starten we met swishen!

Crea-Atelier
De hele dag lang kunnen kinderen vanaf 3 jaar zich creatief uitleven met knutselgerief onder begeleiding van Freya van Villa Frieda.

Koken
Samen koken met lokale seizoensgroenten. Wil je leuke gerechten met seizoensgroenten van hier leren maken onder deskundige begeleiding? Kom dan meekoken en presenteer het resultaat meteen op de brunch. Inschrijven kan op www.ccdeploter.be

Breicafé
Breien of haken voor het goede doel. Het Breicafé verwelkomt iedereen:  zowel diegenen die willen meebreien voor dingen voor het goede doel als mensen die graag werken aan hun eigen creaties. Heb je nog nooit breipriemen vastgehad of is het al lang geleden, wil je eens andere steken leren, zoek je inspiratie of nieuwe technieken en wil je na sjaals nu eens aan mutsen beginnen: er is veel ervaring aanwezig om je verder te helpen! Wij zorgen voor wol, priemen breng je zelf mee.

Circus
Jongleren en andere circuskunsten met zoon of dochter (+5). Proef samen met je zoon of dochter van verschillende circustechnieken als evenwichts-kunsten, jongleerkunsten en acrobatie. Voor alle kinderen vanaf 5 jaar samen met mama en/of papa.

Bib op zondag
Voorlezen en themastand. Geo leest voor in de bib! Ridders & Prinsessen,  Zebra’s & Olifanten, Trollen & Feeën, Detectives en hun hulpjes, Tovenaars en Piraten, ze komen tussen 10 en 14u allemaal aan bod. De bib is ook open voor het inleveren en ontlenen van boeken. Bezoek zeker de themastand met boeken, tijdschriften en dvd’s over renoveren en herstellen, duurzaam bouwen en wonen, bewust met energie omgaan, milieuvriendelijk consumeren, duurzaam reizen, moestuinieren, gezond eten en zelf haken, breien en naaien…

Samen-Moestuin
Van grasveld tot moestuin. Hoe start je een moestuin? Waar begin je en wat heb je nodig? Je ondervindt het in de samen-moestuin. We vormen in groep en onder deskundige begeleiding een braakliggend grasveld om tot moestuin.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?