Prachtrol voor Dilbeek in VTM serie 'De Buurtpolitie'

DILBEEK -  Vanaf maandag 3 februari start VTM met Echte Verhalen: De Buurtpolitie. Dit is een nieuwe scripted realityreeks waarbij fictief gemaakte ‘echte verhalen’ nagespeeld worden door acteurs. De reeks werd volledig opgenomen in Dilbeek, met achter de schermen de medewerking van de lokale politie Dilbeek.

In deze nieuwe serie kan je volgen hoe de 8 agenten van de buurtpolitie misdrijven bestrijden en de veiligheid van de burgers garanderen. Soms door grote interventies op touw te zetten, soms door eenvoudigweg een luisterend oor te bieden. En dat zowel op patrouille, bij interventies op de straat, bij burgers thuis, als op het politiekantoor. De ene keer met opperste concentratie en intens speurwerk, de andere keer met een vleugje humor en relativering.

De reeks werd volledig opgenomen in Dilbeek, met achter de schermen de medewerking van de lokale politie Dilbeek. Je zal dus regelmatig de Dilbeekse omgeving herkennen en de voertuigen van de politiezone Dilbeek zien rijden in de serie. De verhalen zijn vergelijkbaar met echte interventies, maar zijn niet rechtstreeks gelinkt aan waargebeurde feiten.

Dat geen enkele dag bij de buurtpolitie dezelfde is, wordt al snel duidelijk. Wanneer de politiemannen- en vrouwen naar het werk vertrekken, weten ze nooit in welke situaties ze verzeild zullen geraken. De ene keer beantwoorden de agenten een oproep over huiselijk geweld, om daarna cavia’s te redden terwijl hun collega’s een bankoverval verijdelen. Diefstal, aanranding, moord, stalking, verkeersongevallen, oplichting, vandalisme, jeugdbendes, sluikstorten, familiale problemen, burenruzies,… alles komt aan bod in Echte Verhalen: De Buurtpolitie.

De reeks loopt 10 weken lang en wordt vanaf 3 februari uitgezonden op elke weekdag om 18u20 (met herhalingen dezelfde avond rond 23u30 en de dag erna om 12u05).


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?