'Aardappelventers' lichten Assenaar op

ASSE/ LIEDEKERKE - Een man een een vrouw die een inwoner van Asse twintig kg aardappelen en vijftien kg appelen verkochten, kregen daarvoor wel bijzonder veel geld in de plaats. Het duo zou eind vorige week ook gespot zijn in Liedekerke.

Het oplichtersduo belden vrijdagvoormiddag rond 11u aan bij een woning langs de Spiegelstraat in Asse. Ze deden de bewoner een aanbod om aan een interessante prijs aardappelen en appelen te kopen. Het slachtoffer liet de verkopers binnen binnen in de woonkamer en ze sloten een deal om 20 kg aardappelen en 15 kg appelen te verhandelen voor een bedrag van ongeveer 100 euro. Pas enige tijd later later, op een moment dat de twee verkopers het huis reeds lang hadden verlaten, stelde de benadeelde vast dat er 640 euro uit de lade van een kast in zijn woonkamer werd ontvreemd. De politie opende een onderzoek en waarschuwt iedereen.

UPDATE : Enkele inwoners van Liedekerke laten weten dat ook zij eind vorige week bezoek kregen van aardappelventers. Ook hier is sprake van een vrouw en een man. Bij de lokale politie zijn gelukkig nog geen klachten binnen gekomen. Het staat dus niet helemaal vast of het ook echt wel om dezelfde mensen gaat, maar oppassen geblazen !


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?