Controles Lennikse centrumparkings opgeschort (Update)

LENNIK – Door juridische complicaties moeten de controles van het nieuwe parkeerbeleid in Lennik tot nader order uitgesteld worden. Eén van de kandidaat parkeerbedrijven heeft klacht ingediend bij de rechtbank.

De parkeerwachter van de firma OPC bedacht gisteren op de startdatum van het, met grote trom aangekondigde, nieuwe parkeerbeleid van de gemeente Lennik, heel wat auto-eigenaars met een parkeerretributrie van 15 euro.  Op één vlak was de actie zeker geslaagd. Mensen, die in het centrum van Lennik werken of er de bus nemen, plaatsten hun wagen op de gratis parkings. Op de Markt zelf stonden er donderdag anderzijds wel meer verkeersborden dan geparkeerde wagens van winkelklanten.

Buiten dienst

Deze ochtend was het weer verwarring alom. Mensen die hun wagen wilden parkeerden liepen van de ene parkeermeter naar de andere. Ze wilden geen bonnetje achter hun ruitenwisser maar vonden geen enkele parkeerautomaat die nog werkte. Iedereen vroeg zich af hoe het mogelijk dat alle toestellen uitgeschakeld waren.

We staken ons licht op bij zaakvoerder Peter Lamens van de firma OPC. “Het klopt dat alle parkeerautomaten buiten dienst zijn gesteld. Dat gebeurde op vraag van het gemeentebestuur. Er zijn juridische complicaties opgetreden waardoor we de controles tijdelijk moeten stoppen”, zegt Peter Lamens.

Klacht

Schepen van mobiliteit en middenstand Yves De Muylder zit duidelijk verveeld met de zaak. De officiële mededeling van het schepencollege luidt: “Ingevolge een juridische procedure bij de rechtbank tegen de gemeente Lennik, ingeleid door één van de drie kandidaten voor het parkeertoezicht, heeft het college van burgemeester en schepenen besloten om de controles tijdelijk op te schorten om de belangen van de gemeente niet te schaden”. De dagvaarding viel gisteren in de bus op het gemeentehuis.

Tijdelijk twee uur parkeren op de Markt

Dit brengt mee dat er tijdelijk een blauwe zone van toepassing is op het marktplein. “Het reglement zegt dat, wanneer de parkeerautomaten uit dienst zijn, de bestuurders er hun parkeerschijf moeten plaatsen. Daarmee kan er nu tijdelijk op de Markt gedurende twee uren geparkeerd worden. In de aansluitende straten kan er dan één uur geparkeerd worden”, verduidelijkt de schepen. De Muylder kan niet zeggen hoe lang deze voorlopige regeling van toepassing is. Juridische procedures kunnen lang aanslepen.

Als nu blijkt dat de eerste parkeerretributies in deze omstandigheden zijn uitgeschreven is de kans groot dat ze ongeldig zijn.

Fout parkeren

Deze morgen bleek ook dat nog al wat bestuurders niets snapten van de indeling van het marktplein in parkeervakken en rijstroken. Hoewel er plaats zat was op de parkeerplaatsen plaatsten sommigen hun wagen op de  rijstroken.

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?