Dienstenchequebedrijf PWA Halle werkt samen met Landelijk Dienstencoöperatief

HALLE - Dienstenchequeonderneming PWA Halle heeft beslist om haar activiteiten stop te zetten en vond een partner in Landelijk Dienstencoöperatief, die de dienstverlening vanaf 1 januari 2014 zal verderzetten.

Dienstencheques zijn een door de overheid gesubsidieerd systeem waarbij particulieren huishoudelijke taken kunnen uitbesteden aan een voordelig tarief. Dit systeem werd opgericht om nieuwe arbeidsplaatsen te creëren en om zwartwerk in de sector tegen te gaan.

De dienstenchequeonderneming (DCO) van PWA Halle werd erkend op 03 augustus 2005, in het kielzog van de PWA-werking. De DCO startte zijn werkzaamheden met 6 poetsvrouwen die overkwamen uit het PWA-systeem. Op een jaar tijd groeide het aantal medewerksters tot 23. Vandaag stelt DCO PWA Halle 33 huishoudhulpen tewerk bij 230 gezinnen uit Groot-Halle en naburige gemeenten.

Verlieslatend

De steeds stijgende anciënniteit van het personeel, het wegvallen van overheidsboni, het toenemende gewicht van de loonkost en de stijgende kosten maken een winstgevende of break-even activiteit echter onmogelijk. Na een onderzoek over de mogelijke alternatieven voor een sluiting van de dienstenchequeonderneming ging de raad van bestuur van het PWA een samenwerking aan met Landelijk Dienstencoöperatief.

Landelijk Dienstencoöperatief opende in Halle haar deuren in 2008. Vijf jaar later is de werking uitgebreid tot 105 huishoudhulpen, 1 strijkatelier, 3 strijkpunten en een bereik van 650 klanten. De werking van deze organisatie strekt zich verder uit over heel Vlaanderen. Landelijk Dienstencoöperatief stelt meer dan 2.300 huishoudhulpen tewerk, bedient meer dan 13.000 klanten en heeft 20 regiokantoren.

PWA Halle kijkt, ondanks de stopzetting van zijn activiteiten, vol vertrouwen naar het partnership met Landelijk Dienstencoöperatief. Vanaf 1 januari 2014 zal alle dienstverlening, zonder onderbreking, verdergezet worden met een minimum aan wijzigingen. Landelijk Dienstencoöperatief voorziet een onthaal voor alle werknemers en klanten.

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?