Vierde container voor Rainbow4kids onderweg naar Kenia

LENNIK  - ‘Rainbow4kids’ is het Belgisch schoolproject waar Katrien Vermeersch uit Lennik, samen met de teamleden en heel veel vrijwilligers, haar schouders heeft onder gezet. Ze zijn hier mee gestart in 2006.

Vlak voor de feestdagen werd in Sint-Martens-Lennik reeds voor de vierde keer een container gevuld, bestemd voor de ‘Rainbow4kids’ primary school in Ukunda in Kenia. Als alles volgens plan verloopt, meert het schip met de container begin februari 2014 aan in de haven van Mombasa. Vandaar moet de container nog met een vrachtwagen een veertigtal kilometer verder gebracht worden naar Ukunda. Eenmaal ter plaatse zal heel de plaatselijke bevolking er op afkomen, niet alleen om te kijken, maar ook om te helpen bij het lossen van de container.

School

U vraagt zich ongetwijfeld af bij het zien van de foto’s wat er allemaal in deze container steekt. Als je weet dat de ‘Rainbow4kids’ school, een school is met 357 leerlingen, dan begrijp je onmiddellijk dat om zo’n school draaiend te kunnen houden er heel veel materiaal nodig is. Er steekt dan ook heel wat schoolbenodigdheden in de container. Niet alleen lesmateriaal, maar ook stoelen voor de eetzaal, schoolborden en opbergmateriaal voor de klassen, zitbanken. Maar ook kleding en heel veel zwarte schoenen.

Het ‘Rainbow4kids’ team dankt heel hartelijk al de lieve mensen, firma’s en organisaties die ons mooi bruikbaar materiaal, vaak spiksplinternieuw, hebben geschonken.

Voor meer informatie over het project en hoe je eventueel kunt steunen, raadpleeg www.rainbow4kids.be


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?