Iedereen BOB in Merchtem en Opwijk

MERCHTEM / OPWIJK - Bij BOB-controles gisteren op verschillende locaties in Merchtem en Opwijk bleek dat van de 128 gecontroleerden niemand te veel had gedronken. Er werden wel tal van andere PV's uitgeschreven.

De controles werden gisteren op drie locaties uitgevoerd tussen 15u en 22u.

Eerst werd een controlepost opgetrokken langs de Brusselsesteenweg in Merchtem richtging Brussel. Er werden 43 bestuurders aan een ademtest onderworpen, en die waren dus allemaal 'Safe'.
Tot hier het goede nieuws. Want er moesten wel twee processen-verbaal van waarschuwing worden uitgeschreven omdat de keuring van het voertuig niet in orde was en twee omdat de verzekering niet in orde was. Eén bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij aan het rijden was terwijl zijn rijbewijs was ingetrokken.

De controlepost van de politie verhuisde rond 17u naar een ander punt op de Brusselsesteenweg in Merchtem, er werd deze keer langs beide richtingen gecontroleerd. Ook hier bliezen de 32 bestuurders allen 'Safe'. Er werd wel een proces-verbaal uitgeschreven omdat een voertuig niet verzekerd was. De wagen werd getakeld.

Als laatste controlepunt werd rond 20u naar de Steenweg op Brussel in Opwijk getrokken, ook hier werd in beide richtingen gecontroleerd. 53 bestuurders bliezen 'Safe'. Eén voertuig werd getakeld wegens niet verzekerd. Er werd ook een rijbewijs onmiddellijk ingetrokken omdat een bestuurder aan 93 km/u door de bebouwde kom raasde.
Verder werden twee fiscale processen-verbaal opgesteld, twee wegens niet inschrijving, één omdat iemand met een voorlopig rijbewijs reed zonder begeleider. Verder werd ook nog een proces-verbaal van waarschuwing uitgeschreven omdat iemand niet helemaal in orde was met het rijbewijs.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?