Dit jaar geen “24 Uren Van Kester – Mountainbike”

GOOIK – De Gooikse Mountainbike Club bestaat dit jaar 20 jaar en wil dat uitbundig vieren. Daarom wordt de “24 Uren Van Kester – Mountainbike” een jaartje over geslagen. De “Gooikse Pareltocht” heeft wel plaats op 26 oktober.

Op de jaarlijkse ledenvergadering heeft Eddy Penne, voorzitter van de Gooikse Mountainbike Club, het programma van de club voor 2014 toegelicht. Opmerkelijk was dat er dit jaar geen negende editie van de “24 Uren van Kester” op het programma staat.

De “24 Uren Van Kester – Mountainbike” is één van de sportieve topevenementen in het Pajottenland en het paradepaardje van de “Gooikse Mountainbike Club”. Vanwaar de beslissing om dit jaar geen negende editie te organiseren? We vragen verduidelijking aan de voorzitter zelf.

“Hoofdreden is dat de “Gooikse Mountainbike Club” dit jaar op 5 september 20 jaar actief is en we willen deze verjaardag uitgebreid vieren. Het is de bedoeling dat we op 5 september 2014 een heus verjaardagsfeest gaan organiseren. Het concept ligt nog niet vast, maar we denken in de richting van een reünie met alle leden die in de afgelopen twintig jaar lid zijn geweest van de club”, zegt Eddy Penne.

“Wie ons kent, weet dat we dit ook goed willen doen. Indien wij dan nog eens het tweede weekend van september de 24 uren gaan organiseren komt dat niet goed. Vandaar de beslissing om dit jaar voorrang te geven aan de viering van ons jubileum”, zegt Penne.

Wat ook heeft meegespeeld in deze beslissing, zijn ongetwijfeld de geplande werken aan de Satcom. “We kunnen moeilijk inschatten hoe ver de werken gaan staan in september en weten dus ook niet hoe we de parking gaan kunnen organiseren.  Ook de onzekerheid over de bestemming van de Kesterheide maakt dat we gaan twijfelen aan de toekomst van de 24 uren. Hopelijk komt daar snel een oplossing met daarin plaats voor onze 24 uren”, zegt Penne.

Sabbatjaar

“We moeten ook durven toegeven dat de organisatie van de “24 uren van Kester” enorm veel energie en inspanningen vergt van het bestuur en de leden. Het kan daarom geen kwaad om eens een sabbatjaar te nemen wat deze organisatie betreft”, geeft Penne toe.

De “Gooikse Pareltocht” daarentegen gaat zoals steeds door op de laatste zondag van oktober, meer bepaald op zondag 26 oktober.

“Het kan best zijn dat we, omwille van het jubileumjaar, van deze Pareltocht een speciale editie maken. Als dat zo is zal dat ten gepaste tijde kenbaar gemaakt worden”, besluit Penne.

 Het volledige programma van de Gooikse Mountainbike Club kan u terugvinden op www.gooiksemountainbikeclub.be.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?