51ste Pensenkermis in Don Bosco Halle : indrukwekkende cijfers

HALLE - Volgens weekend organiseert Don Bosco Halle de 51ste editie van de beruchte Pensenkermis, ook wel bekend als één van de grootste eetfestijnen van het land. Ook dit jaar doet de school er alles aan om haar gasten te verwennen. De cijfers ogen alvast bijzonder indrukwekkend.

Gedurende het weekend van 18 en 19 januari worden meer dan 8.500 bezoekers verwacht op de jaarlijkse pensenkermis van Don Bosco Halle. De afgelopen weken en maanden werden de noodzakelijke bestellingen geplaatst en werden honderden medewerkers (leerkrachten, leerlingen en vrijwilligers) aangesproken.

De grotere voorbereidingswerken zijn al vlak na de kerstvakantie gestart. Zo werd de grote eetzaal omgevormd tot een grote feestzaal waar meer dan 1100 bezoekers tegelijkertijd ontvangen worden. Klaslokalen werden omgebouwd tot een tapinstallatie en de afdeling houtbewerking werd omgetoverd tot een volwaardige keuken.

Als op 18 januari om 16u de deuren van de 51ste editie opengaan liggen 7.000 pensen, 2.000 kippenborsten en 500 kg vlees voor de speciale schotel te wachten om de hongerige magen te vullen. Nog meer indrukwekkende cijfers : in 700 l frituurolie zullen 2.500 kg friet en 3.000 kaaskroketten gebakken worden. Daarnaast liggen ook 800 l appelcompote en meer dan 400 kg groenten klaar. Om alles door te spoelen is 4.000 l cola en frisdrank, 1.700 l bier, 500 l waters en 600 l wijn voorzien. De laatste gaatjes kunnen gevuld worden met  meer dan 1.000 stukken taart en 400 l artisanaal ijs.
Verder zullen 80 hoofddieners (leerkrachten) en 600 helpende handen (leerlingen) ervoor zorgen dat de wachttijden in de zaal tot een minimum beperkt blijven. In de keuken bereiden 75 personen de verschillende schotels en zorgen 80 afwassers dat alles tijdig weer netjes is.

De opbrengst van het eetfestijn gaat naar het bouwfonds van Don Bosco. Zo zal de technische school het geld gebruiken om het nieuwe leerlingensanitair te financieren. Het voormalige werkhuis elektriciteit-elektronica moet ingrijpend gerenoveerd worden en krijgt onder meer een nieuwe bibliotheek met mediacenter. De verlichting op de speelplaatsen en de parking moeten aangepast worden aan de moderne noden, het leerlingensanitair in de sportzaal moet gerenoveerd worden en het spaarplan van het nieuwbouwproject technieken 1ste graad moet gevoed worden.

Ook het Centrum Leren en Werken, de basisscholen en het Buitengewoon Secundair Onderwijs krijgen na afloop hun deel van de opbrengsten, alsook het dagcentrum De Wip. De personeelsleden en leerlingen van het CLW, BuSO en de basisschool worden dus ook mee ingeschakeld om de pensenkermis vlot te laten verlopen.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?