Boze buurtbewoners omsingelen sluikstorter

SINT-JANS-MOLENBEEK - In de nacht van donderdag op vrijdag hebben de politiezone Brussel-West en de gemeente Sint-Jans-Molenbeek een operatie gehouden tegen sluikstorten. Daarbij kregen de inspecteurs heel toevallig de 'hulp' van buurtbewoners.

De bevoegde GAS-ambtenaar, vier vaststellers van de cel ‘netheid’ van de gemeente en de lokale politie (afdeling Sint-Jans-Molenbeek) startten de operatie met de observatie van twee plekken die gekend zijn voor sluikstorten: in de Mexicostraat en in de Jean-Baptiste Decockstraat.
De observatie in de Jean-Baptiste Decockstraat leverde geen resultaat op. In de Mexicostraat daarentegen, werd een bewoner op heterdaad betrapt toen hij een oud matras wilde dumpen op 40 meter van zijn woning. De persoon diende een schadeloosstelling van 150 euro te betalen aan de gemeente.

Daarna heeft de bevoegde GAS-ambtenaar met een politiepatrouille een rondrit gemaakt op het grondgebied van de gemeente. Omstreeks 21 uur viel het dispositief op een samenscholing in de Vandenpeereboomstraat, vlakbij het Weststation. Boze buurtbewoners hadden er een grote bestelwagen omcirkeld omdat de bestuurder bezig was afval uit te laden.
De patrouille hielt halt en verzocht de bestuurder van de bestelwagen om hen te volgen naar het politiecommissariaat. Daar bleek het voertuig volgeladen met banden, planken, elektriciteitsdraad, een wc-pot, een bad, een gootsteen, een radiator en het binnenwerk van een wasmachine. Er werd een proces-verbaal opgesteld zowel voor sluikstorten als voor het niet-herkend ophalen van afval en illegale beroepsactiviteiten aangezien de betrokkene nergens geregistreerd staat als werknemer of als zelfstandige. Het voertuig werd in beslag genomen.

De politie en gemeente laten weten dat nieuwe acties zullen volgen.

(Foto : Archief)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?