"Tevreden dat de Afghanen niet in Merchtem slapen"

MERCHTEM - De 350 Afghanen die zaterdag naar Merchtem komen, zullen vermoedelijk in de abdij van Affligem de nacht doorbrengen. Dat laat Merchtems burgemeester Eddie De Block weten.

De Block liet vorige week weten dat hij het geen enkel probleem vond dat de protesttocht van de Afghanen door Merchtem trok. Dat de Afghanen in zijn gemeente zouden overnachten vond de burgemeester van Merchtem helemaal geen goed idee. "Dat ze ons eens gerust laten", klonk het in een eerste reactie.

Eddie De Block ving nu informatie op dat de actievoerders zouden overnachten in de abdij van Affligem. "Aan de vraag: 'Dat ze ons eens gerust laten!' , wordt dus grotendeels gevolg gegeven", laat hij tevreden weten.

De tocht van de Afghanen, die van Brussel naar Gent gaat, trekt uiteraard niet toevallig door Merchtem, want dat is de 'thuisgemeente' van minister voor asielbeleid Maggie De Block. Een dergelijke actie raakte eerder al in het nieuws toen de actievoerders de nacht doorbrachten voor het stadhuis van Bergen. De meeste onder hen zijn uitgeprocedeerd of zitten verwikkeld in een asielprocedure.

Archief

Lees ook : "Dat die Afghanen ons in Merchtem eens gerust laten"


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?