Onverwachte storm zorgt voor veel schade aan daken

REGIO - De korte maar krachtige storm zorgde vanavond voor heel wat werk voor de hulpdiensten. Kleine windhozen zorgden in Westrode (Meise) en Teralfene (Affligem) zeer lokaal voor vrij veel schade. Gelukkig raakte niemand gewond.

In Teralfene berokkende een kleine windhoos schade aan tientallen daken in onder andere de Vogelzangstraat, Verbindingstraat, Daalstraat, Bredeweg, Tragel en Oude Denderweg. Er werden ook enkele bomen uit de grond gerukt, één daarvan kwam op een carport terecht. In de Vogelzangstraat vlogen dakpannen op een auto waardoor die zwaar beschadigd raakte. (foto onder)
Burgemeester Walter De Donder ging ter plaatse en sprak met de buurtbewoners. "We gaan een brief verspreiden met daarin de vraag aan alle slachtoffers om de schade door te geven aan het gemeentebestuur. Op die manier stellen we een dossier samen, in de hoop om de storm te kunnen laten erkennen als ramp", zei hij.

Ook in Westrode, een gehucht van Meise, is sprake van een windhoos. De brandweer van Londerzeel kreeg in totaal een 40-tal oproepen binnen waarvan schade aan de daken van een tiental woningen in de Patattestraat in Westrode. Daar deelde ook ook restaurant 't Duvelke in de brokken. Volgens de brandweer werd het dak van het restaurant door de wind even van het gebouw getild en nadien weer neergesmakt. Er zullen grondige herstellingswerken moeten gebeuren. Ook in de vlakbijgelegen Breemweg liepen een vijftiental daken schade op.
In de Ipsvoordestraat in Kapelle-op-den-Bos liep een voetbalkantine schade op. Het brandweerkorps van Londerzeel riep de bijstand in van het naburige korps van Vilvoorde om alle oproepen af te werken.

Bij de brandweer van Vilvoorde liepen immers een pak minder oproepen binnen. Een duidelijk teken dat de storm op sommige plaatsen lokaal een pak heviger was. Hier was sprake van een tiental oproepen, vooral over omvergeblazen bomen en weggewaaide dakpannen.

In Zaventem kreeg de brandweer drie oproepen. Met één van die drie, een dikke omvergewaaide boom op de Mechelsesteenweg in Kraainem, was het korps wel twee uur zoet.

De brandweer van Overijse kreeg een zestal oproepen binnen. Op de Leuvensesteenweg in Tervuren konden de riolen het water nauwelijks slikken en langs de Leopold I laan in Hoeilaart viel een grote boom op het dak van een woning. Er is veel schade.

In Halle liepen een zevental oproepen binnen. Grote schade was er volgens de brandweer nergens.

Ook in Brussel viel volgens brandweerwoordvoerder Pierre Meys niets speciaals te noteren. "De storm was zeer kort, er was nooit paniek", laat hij weten.

Verder viel onder andere ook schade te noteren in de Levoldlaan in Dilbeek, de Molenstraat in Kester en de Kortemansstraat in Asse.

Heb jij foto's van de stormschade of beelden van de storm zelf? Alles welkom via info@persinfo.org


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?