Vrouwen passen wisseltruc toe bij handelaars in Lennik en Leeuw

LENNIK / VLEZENBEEK – Twee vrouwen, waarvan de leeftijd geschat wordt tussen de 30 en de 30 jaar, hebben in  twee Lennikse handelszaken geprobeerd om briefjes van 500 of 200 te wisselen. Vermoedelijk waren dezelfde daders ook aan het werk in Vlezenbeek.

De vrouwen liepen deze middag binnen in de kapperszaak en het zonnecentrum in de Albert Vanderkelenstraat in Lennik en vroegen aan de zaakvoerders of ze een biljet van 500 of 200 Euro konden wisselen. De zaakvoerders roken onraad en stuurden de vrouwen weg. Ze zagen dat de dames zich verplaatsen in een donkerkleurige wagen met vermoedelijk de karakters NAP40.  Het laatste cijfer kon niet genoteerd worden.

De politie vermoedt dat de vrouwen poogden een wisseltruc met echt of vals geld toe te passen. Daarbij vragen ze een biljet van een hogere geldwaarde te wisselen en proberen ze er met het biljet en het wisselgeld van door te gaan. De politie vraagt snel contact op te nemen als het gebruikte  voertuig wordt opgemerkt.

VLEZENBEEK

Ook de politie van Sint-Pieters-Leeuw kreeg een melding van een mislukte wisseltruc. “Deze voormiddag hebben zich twee vrouwen aangeboden in een garage op de Postweg. Ze vroegen om een briefje van 200 euro te wisselen. Toen de uitbater daar niet op wilde in gaan, vroegen de dames om er eentje van 100 euro te wisselen. Toen ze naar buiten liepen probeerden ze ook nog een  Iphone te stelen”, vertelt commissaris Christian Steens van de Leeuwse politie.

De kans is groot dat in Vlezenbeek dezelfde daders aan het werk waren maar toch noteerde de politie er een afwijkend signalement. De vrouwen zouden 30 tot 50 jaar oud zijn en verplaatsten zich i een groene wagen met een man aan het stuur. De wagen zou een Franse nummerplaat dragen.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?