Haviland schenkt Martine een rijdende frituur

ZELLIK / SINT-PIETERS-LEEUW - Martine Brisaert uit Sint-Pieters-Leeuw is de grote winnaar geworden van de 'Grote Inzamelmaand van frituurvet- en olie' van intercommunale Haviland uit Zellik.

Meer dan 1.200 gezinnen, verspreid over 20 gemeenten van het werkingsgebied van Intercommunale Haviland, brachten tijdens de maand oktober massaal hun frituurvet- en olie naar één van de 19 deelnemende containerparken. De actie kaderde in de Grote Inzamelmaand frituurvet- en olie. Dat blijkt uit cijfers van Interafval, het samenwerkingsverband tussen de VVSG en de Vlaamse afvalintercommunales. De actie zet daarmee het succes van voorgaande acties verder.

Haviland organiseerde samen met de andere Vlaamse Intercommunales en Interafval in oktober 2013 de Grote Inzamelmaand in samenwerking met Valorfrit. Tijdens die maand kreeg iedere deelnemer één tombolaticket per liter correct ingeleverde gebruikte frituurolie of -vet op het recyclagepark. Deelnemers maakten onder andere kans op bioscooptickets, een friteuse en een rijdend frituurtje.

In totaal 20 grote winnaars uit het arrondissement Halle-Vilvoorde mochten afgelopen hun prijzen in ontvangst komen nemen in de lokalen van intercommunale Haviland in Zellik. De hoofdwinnaar, Martine Brisaert uit Sint-Pieters-Leeuw, mocht een rijdend frituurtje mee naar huis nemen.

Met de Grote Inzamelactie wil Intercommunale Haviland en de andere Vlaamse afvalintercommunales de gezinnen helpen om zoveel mogelijk frituurvet en -olie correct in te zamelen. Op die manier kunnen die oliën en vetten gerecycleerd en hergebruikt worden als milieuvriendelijke biodiesel. Van één liter correct ingezamelde olie of vet wordt bijna één liter biodiesel gemaakt. Niet alleen zorgen de gezinnen er dus voor dat de oliën en vetten wegblijven uit de afvoerbuizen of het restafval, ze ondersteunen ook nog de productie van milieuvriendelijke brandstof.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?