Jong N-VA Pajottenland schiet uit de startblokken

PAJOTTENLAND -  Jongeren uit Lennik, Liedekerke en Roosdaal hebben de afdeling 'Jong N-VA Pajottenland' opgericht. Voorzitter van deze gloednieuwe afdeling is de 22-jarige Lien De Slagmeulder uit Lennik. Ook de meter van de jongerenafdeling komt uit Lennik.

Het bestuur zal verder nog bestaan uit secretaris Joren Vanden Brande (22, Roosdaal), penningsmeester Jasper De Bruyn (22, Lennik) en bestuursleden Svea Vermeersch (20, Lennik), Sien Van Vaerenbergh (22, Roosdaal), Berdien Van Den Abeele (26, Liedekerke), Lander Van Leuven (27, Liedekerke) en Kristof Cooreman (29, Roosdaal).

Voorzitter Lien De Slagmeulder (foto onder): “Na de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar, kon je er niet meer naast kijken. N-VA was een bepalende speler in het Pajottenland, en ook de jongeren scoorden bijzonder goed. Zo vervullen veel van onze kersverse bestuursleden een mandaat in hun gemeente. In de blinde vlek die het Pajottenland op de Jong N-VA kaart was, kon een initiatief in deze zin dus niet uitblijven. We zijn echt tevreden met de invulling van de namen, omdat het zowel qua man-vrouw-verdeling als qua leeftijd een mooie mix lijkt te zijn.”

Gooik, Galmaarden, Herne

Toch zijn niet alle Pajotse gemeenten vertegenwoordigd in deze nieuwe afdeling. Lien De Slagmeulder: “We hopen dat Gooik, Galmaarden en Herne in de toekomst nog aansluiten bij onze afdeling. Het zou de slagkracht ervan in het Pajottenland alleen maar doen toenemen.”

Meter van de afdeling wordt Kristien Van Vaerenbergh, Lenniks Kamerlid. Ook zij is uiteraard tevreden met dit initiatief. “Het doet me uiteraard plezier om te zien dat zoveel jong geweld elkaar heeft gevonden en het Pajottenland nu eindelijk van een Jong N-VA afdeling heeft voorzien. Ik ben een trotse meter van deze afdeling en ik zal hen bijstaan waar nodig. Ik wens hen trouwens ook bijzonder veel succes!”


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?