Automatisch defibrillator aan sportsite Koornmolen

GOOIK - Een toestel dat het leven kan redden van iemand, die plots een geconfronteerd wordt met een hartritmestoornissen,  hangt aan de sporthal. Een tijd geleden besliste de gezondheidsraad van Gooik om een AED-toestel aan te kopen om zo de gemeente ‘hartveiliger’ te maken te maken.

Een automatisch externe defibrillator of AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Het toestel hangt op een goed uitgekozen plaats aan de achterkant van de sporthal, in de buurt van de atletiek accommodatie. “We onthullen hier een toestel waarvan we hopen dat we het nooit zullen moeten gebruiken en we kozen net de plaats uit waar het meest aan gezondheid wordt gewerkt. Maar omdat net hier de kans op een hartstilstand reëel is besloten we het eerste AED-toestel op deze plaats te hangen”, vertelt schepen Jan De Pester.

Vorming

Gooik beperkt zich niet alleen tot het ter beschikking stellen van een AED-toestel. Het Rode Kruis  heeft tijdens 5 cursussen al een 70-tal opgeleid om met het toestel te leren werken, in combinatie met reanimatie. “We gaan inde toekomst nog cursussen organiseren en raden iedereen aan deze les te komen volgen want het is belangrijk om de juiste knepen inde vingers te hebben om met dit toestel iemand te redden, besluit De Pester. De schepen kondigt aan dat de gemeente nog andere AED-toestellen wil aankomen en plaatsen. En de lesgevers van het Rode Kruis kregen als bedanking een korf met gezonde streekproducten aangeboden.

Nieuwe opleidingen

Heeft u deze opleidingen gemist? Geen nood, je kan nu al inschrijven voor de nieuwe opleidingen op 10 en 12 maart 2014 (1 opleiding per avond -  van 19u tot 22u in loods OW – gratis).  Stuur hiervoor een mailtje naar katrien.neuckermans@gooik.be.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?