Bands uit Dilbeek en Oetingen maken nog kans op winst in Rockvonk

DILBEEK / OETINGEN - Op zaterdag 7 december strijden de beloftevolle bands 'Sea Peoples' uit Dilbeek en 'PolarJacket' uit Oetingen samen met nog vijf andere muziekgroepen uit Vlaams-Brabant om een plek op het erelijst van Rockvonk. De finale vindt plaats in muziekcentrum Het Depot in Leuven.

Sea Peoples en Polar Jacket bewezen, samen met de vijf andere, tijdens de voorrondes en halve finales dat ze veel in hun mars hebben. De jurybespreking belooft dus een pittige discussie te worden. Na de halve finales kregen de finalisten op het finalistenweekend twee dagen lang feedback, workshops en infosessies voorgeschoteld. Zo werden ze in de beste omstandigheden voorbereid op de finale en hun lange muzikale carrière achteraf.

"De prijzenpot van Rockvonk ziet er indrukwekkend uit", zegt Luc Robijns gedeputeerde voor jeugd. "Uiteraard wordt het spannend afwachten welke band het tot winnaar zal schoppen, maar de sterkte van Rockvonk is het totaalplaatje. Alle finalisten krijgen feedback, begeleiding en advies door mensen die de sector kennen, ook lang nadat de finale is afgelopen. Zo kunnen ze in optimale omstandigheden hun talenten ontwikkelen en hun muzikale carrière uitbouwen."

De andere finalisten van Rockvonk zijn ShyLips uit Aarschot, Esther & Fatou uit Leuven, Five Days uit Linden, Fools and Dirty Lovers uit Meise en Barefoot and the Shoes uit Tremelo

De volgorde van spelen wordt de avond zelf bepaald via loting. Om 19u gaan de deuren open en om 19u45 speelt de eerste band. Tickets voor de finale van Rockvonk vliegen intussen de deur uit en zijn nog steeds te koop via de website van Het Depot.
Om de zenuwen tijdens de jurybespreking te temperen, zullen The DeVilles, winnaar van Rockvonk 2011, voor een energieke en stomende set zorgen. De presentatie van de avond is in handen van Erika Van Tielen. Rond 1u zondagochtend wordt de winnaar bekend gemaakt.

Meer informatie over Rockvonk met audio- en beeldmateriaal van de geselecteerde bands op de website van Rockvonk.

Archief

Lees ook : Bands uit Oetingen, Lembeek, Dilbeek en Asse in preselecties van Rockvonk


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?