Provincie geeft Aldi groen licht voor nieuwbouw in Dilbeek

DILBEEK - Aldi heeft van de provincie Vlaams-Brabant een vergunning gekregen voor het bouwen van een nieuwe winkel met daarboven appartementen langs de Ninoofsesteenweg in Dilbeek. De provincie moest zich over dit dossier buigen nadat buurtbewoners in beroep waren gegaan tegen een eerder positieve beslissing van de gemeente Dilbeek. 

Het gemeentebestuur van Dilbeek gaf Aldi eigenlijk reeds in juni groen licht voor de bouw van een nieuwe vestiging langs de Ninoofsesteenweg in Dilbeek. Het was de tweede bouwaanvraag van Aldi, een eerste aanvraag werd door de winkelketen zelf ingetrokken.
 
Buurtbewoners waren het niet eens met de beslissing van de gemeente en gingen in beroep waardoor het dossier moest bekeken worden door de provincie. Ook daar werd nu groen licht gegeven. Al moet Aldi wel een aantal parkeerplaatsen vlakbij de naastgelegen percelen schrappen en moet de borstwering (ballustrade) van de appartementen die boven de winkel gaan komen opgetrokken worden zodat er geen inkijk kan zijn in de naastgelegen tuinen. 
 
De voornaamste klacht van de buurtbewoners was dat de winkel heel wat extra verkeer in hun wijk zou genereren. Klanten van Aldi die na het winkelen richting Ninove moeten, worden immers langs de Kalenbergstraat gestuurd. Ook haalden de buurtbewoners aan dat het pand, dat momenteel op het perceel staat waar Aldi haar oog op liet vallen, van historische waarde zou zijn. Maar die bezwaren veegt de provincie dus van tafel.

Aldi kan normaal gezien dus bouwen op het perceel waarop momenteel nog het statige Chinees restaurant Lee Dynasty staat. De winkelketen wil er een winkel van 1.200 vierkante meter met ondergrondse garage, acht appartementen en enkele bovengrondse parkeerplaatsen bouwen. Het perceel ligt quasi aan de overkant van de grond waar Aldi haar huidige, en kleinere, vestiging heeft.

Het buurtcomité kan wel nog naar de raad voor vergunningsbetwistingen trekken. Of het comité dat ook zal doen is voorlopig niet duidelijk.
 
Archief

Lees ook : Provincie moet beslissen over nieuwe Aldi in Dilbeek


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?