Vandalen houden lelijk huis op en rond voetbalveld in Bijgaarden

GROOT-BIJGAARDEN - Op en rond het voetbalveld aan het sportcomplex langs de Bosstraat in Groot-Bijgaarden hebben vandalen lelijk huis gehouden.

Onder andere de zitjes zijn afgebroken in de twee dug-outs vlak naast het veld. Maar de vandalen staken ook twee containers in brand waar onder andere heel wat trainingsmateriaal in lag opgeslagen. Eén container is volledig uitgebrand en de andere raakte zwaar beschadigd. De brandweer is ter plaatse moeten komen om het vuur te blussen. Het materiaal in de containers was van VC Groot-Bijgaarden.
 
Het voetbalveld, dat vroeger de thuisbasis was van VC Groot-Bijgaarden, wordt nu gebruikt door VC t' Vraagteken. Cedric Dujardin, voorzitter van VC t' Vraagteken, ging ter plaatse en stelde de enorme schade vast. "Dat de zitjes aan de twee dug-outs waren afgebroken hadden we donderdag al vastgesteld", zegt hij. "Van één bank waren enkele zitjes afgebroken, de andere bank hebben we teruggevonden onder de trap om naar de kantine te gaan. Deze hebben we dan uit voorzorg in de kleedkamers geplaatst."
 
Dat de brand en de beschadigingen van de dug-outs door dezelfde daders gebeurden, zal het onderzoek moeten proberen uitwijzen. Al is het toeval wel groot volgens Dujardin. "Maar zou via deze weg vooral de persoon willen bedanken dat de brandweer heeft gebeld, het had veel erger kunnen zijn indien de hulpdiensten niet tijdig ter plaatse waren geweest", zegt hij.
 
De politie onderzoekt de zaak.
 
UPDATE (14u30) : Naast vandalenstreken bij voetbalclub, ook inbraak in Bijgaardse tennisclub

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?