Brassband Bacchus Belgisch Kampioen op Brassbandkampioenschap

LEUVEN - Het voorbije weekend vond het Belgische Brassbandkampioenschap plaats in het conservatorium van Leuven, waar de beste Belgische bands een internationale jury trachten te overtuigen van hun muzikale kunnen. Dit met een verplicht jurywerk, en met een werk naar keuze. Brassband Bacchus haalde deze keer de titel binnen.

Brassband Bacchus uit Lennik werd drie jaar geleden Belgisch kampioen in de tweede afdeling en mocht zo vanaf vorig jaar deelnemen in de eerste divisie. De eerste deelname in 2012 was meteen een prestatie om u tegen te zeggen. Ze strandden op een half puntje van de winnaar en gingen zo met een zilveren medaille naar huis.

Spannend

Dit jaar waren de rollen omgedraaid. Na het plicht werk bleek Brassband Bacchus nog wat achterop te hinken, maar na de uitvoering van de keuzewerken bleek het verschil tussen dezelfde nummers 1 en 2 van vorig jaar opnieuw terug gebracht tot een half puntje. Sensatie in de zaal uiteraard, aangezien een herhaling van het 2012-scenario in de maak was. Echter trok Brassband Bacchus uit Lennik dit maal aan het langste eind en kan het zich nu reeds – na amper twee deelnames – in de eerste divisie Belgisch Kampioen noemen. Brassband Panta Rhei eindigde op een verdienstelijke tweede plek.

De jury was duidelijk: Qua afwerking en details kan er nog wat bijgeschaafd worden aan de stijl, maar qua samenspel, sound, dynamieken en interpretatie was het een topprestatie met mooie passages van de solisten.

Palmares

Het indrukwekkende palmares van Brassband Bacchus wordt dus opnieuw een stukje langer. Na wereldtitels in derde en tweede divisie, overwinningen in de wedstrijd Vlaamse Open in tweede en eerste divisie, een overwinning in het Belgische Brassband kampioenschap in tweede divisie en een vice-kampioenstitel in eerste divisie maken ze het plaatje alweer wat completer met nu de Belgische titel in eerste afdeling. Naast deze lokale titels behaalde Brassband Bacchus eveneens enkele puike overwinningen op internationale wedstrijden. Op deze manier is de Brassband uit Lennik zowat de ambassadeur van de streek wat betreft muzikale kunnen.

Kerstconcert

Wie Brassband Bacchus graag eens aan het werk ziet om deze fantastische muzikanten een gevarieerd programma te horen spelen, neem gerust een kijkje op de website www.brassbandbacchus.be of op de facebookpagina van Brassband Bacchus.

Het eerstvolgende agendapunt is naar traditie het op tweede kerstdag geplande Kerstconcert. Dit jaar staat dit concert – hoe kan het ook anders – in het teken van de overwinning op het Belgische kampioenschap, waar de eigen solisten een vooraanstaande plaats krijgen in het concert programma. Tevens wordt het een benefietconcert waarbij de opbrengst geschonken wordt als steun aan de Fillipijnen. Een mooi initiatief, waar u zeker op aanwezig moet zijn. 26 december dus, in de Sint Rumolduskerk te Schepdaal om 19h30. Kaarten te verkrijgen via de muzikanten of bestuur brassbandbacchus@gmail.com.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?