Pajottenland+ hoopt op nieuwe Europese beleidsperiode

REGIO - Pajottenland+ vierde haar tienjarig bestaan in De Cam in Gooik. Coördinator Jos Huwaert gaf op ludieke wijze weer hoe er vanuit de organisatie het voorbije decennium is gewerkt. Bottom up en mensen samen mee krijgen in een verhaal blijkt niet altijd eenvoudig. Maar toch is er die tien jaar heel wat uitgevoerd in de regio. Projectcoördinator Lien Standaert gaf een overzicht van die realisaties.

Rekenhof

Uit de evaluatie bleek dat Pajottenland+ de voorbije jaren goede resultaten boekte. Het toezicht van het Rekenhof plaatste Pajottenland+ zelfs bovenaan het peloton van de juiste Leaderaanpak. Voor de toekomst hopen de Pajotten om opnieuw als Leadergebied kansen te krijgen. Er zijn immers nog veel uitdagingen voor het platteland naast grootstad Brussel.

Panel

Aansluitend leidde Jos Huwaert een panelgesprek waarop met betrokkenen uit Pajottenland+ en externen werd teruggeblikt en ook even de toekomst werd aangehaald. In de komende Europese beleidsperiode wenst Pajottenland+ immers ook nog aan het platteland verder te bouwen. Aan het panel werd deelgenomen door Monique Swinnen, gedeputeerde van de provincie Vlaams-Brabant en onder meer bevoegd voor platteland en Europa. Vanuit Pajottenland+ zaten voorzitter Michel Doomst, burgemeester van Gooik, Alwin Loeckx, directeur Regionaal landschap Pajottenland en Zennevallei, Hugo Vleugels, consulent Landelijke Gilden en Hans Van Lierde van de Andreas Masiuskring uit Lennik aan de tafel. Willy De Ville van de Beverse Kaasmakerij en coöperant van de CVBA Lekkers uit het Pajottenland en Philippe Lammens, projectmanager bij het Directoraat Generaal landbouw en Plattelandsontwikkeling van de Europese Unie vervolledigden het panel.

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?