Hernse Rifleclub bestaat 50 jaar

HERNE – Hernse Rifleclub bestaat 50 jaar en mag voortaan de titel Koninklijke Rifleclub dragen. Het gemeentebestuur huldigde de jarige club donderdag met een receptie.

Hernse Rifleclub werd opgericht op 21 augustus 1963. De 20 leden komen uit het bekken van de Markvallei komen, ook van over de taalgrens. De club houdt maandelijks schietoefeningen met luchtkarabijnen in De Egelantier. Vroeger werd er geschoten met .22 kogels. Nu schieten ze met luchtkarabijnen omdat dat veiliger is. De club beschikt over een dubbele schietstand.

Daarnaast is er maandelijks ook een etentje, met de vrouwen. Maar het blijft niet bij het schieten alleen. Het gaat in de eerste plaats om de vriendschap. De leden  maken culturele uitstapjes, gaan samen op reis sinds 1993. Frankrijk is de favoriete bestemming, maar ook Duitsland en Nederland komen aan bod.

Van de stichtende leden is niemand meer in leven. Het oudste lid is Gaby Cieters uit Tollembeek. Hij kon er niet bij zijn omdat hij herstelt van ziekte. Ghislain Vandercapellen is voorzittervan de club.

Koninklijk

Het gemeentebestuur trakteerde de club omdat ze door hun 50-jarig bestaan de koninklijke titel mogen dragen. De koninklijke titel is nog gegeven door Albert II. Burgemeester Kris Poelaert somde de voorwaarden op en loofde hen omdat ze een vriendenkring zijn. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?