Een groene speelruimte voor Leerbeek

LEERBEEK - De gemeente Gooik  plant een nieuw speelterrein langs de Winnepenninckxstraat in Leerbeek. Dat komt tussen het OCMW-gebouw, de school en de kinderkribbe 't Zonnetje waar nu een verharde zone ligt. Zowat de helft daarvan zou nu ingericht worden als groene speelruimte.

Een natuurlijk en avontuurlijk ontwerp

De eerste ontwerpen worden opgemaakt door de Gooikse Jeugddienst in samenwerking met Pro Natura. Zij zorgen voor een 'natuurlijke' insteek die de groene uitstraling van de woonkern en de biodiversiteit van de omgeving moeten versterken. Pro Natura zal tevens voor de uitvoering zorgen. Dit past binnen het urenpakket dat de gemeente jaarlijks bestelt voor sociale tewerkstelling bij Pro Natura.

De speelruimte zal zeer welkom zijn voor de kinderkribbe. De peuters kunnen binnenkort niet alleen op het verharde terras, maar ook in een groene avontuurlijke omgeving buiten spelen. Het terrein is eveneens toegankelijk voor ouders en kinderen uit de omliggende woonwijk en voor de lagere school van Leerbeek. De kinderen knutselden er alvast een aantal insecte hotelletjes in elkaar.

Participatie

Vandaag hield de gemeente een participatiemoment. De omwonenden en ouders van de school en de kribbe konden   hun mening geven over het ontwerp. Nadien wordt een subsidiedossier ingediend bij de provincie om de uitvoering mee te bekostigen. “We verwachten het terrein uiteindelijk in de loop van volgend jaar te kunnen realiseren”, zegt schepen Simon De Boeck, schepen van Jeugd.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?