Overbelaste Lennikse huisartsen zetten groepspraktijk op

LENNIK – Binnenkort haken twee van de vijf actieve Lennikse huisartsen af. Hun drie overblijvende collega’s gaan een groepspraktijk beginnen om aan het te kort aan huisartsen het hoofd te bieden.

Huisartsen Els Everaet, Tom Van Genachte en Dirk Van De Sype zagen de bui hangen. Ze blijven met drieën over en er is weinig hoop dat er zich een jonge arts komt vestigen in de gemeente. Het RIZIV geeft jonge artsen nochtans een fikse premie  als ze zich in een huisartsarme zone komen vestigen. De gemeente Lennik behoort tot een zone waar relatief weinig huisartsen per inwoner beschikbaar zijn. De huisarts die zich vestigt in deze gemeente heeft dus recht op de premie. Maar ondanks deze aanmoediging komen er geen nieuwe huisartskabinetten.

Groepspraktijk

 “Er is duidelijk een tekort aan huisartsen in Lennik. Voor ons wordt de werklast echt te zwaar. We wilden niet blijven aanmodderen en zochten een oplossing. We hebben overlegd met onze collega’s in Gooik maar zij gingen niet in op een samenwerkingsvoorstel. We blijven dus met ons drieën over en besloten om een groepspraktijk op te zetten”, zegt dokter Els Everaet. De Lennikse dokters hopen dat een groepspraktijk aantrekkelijker is voor jonge artsen die niet meer zo happig zijn om een zelfstandige praktijk te openen.

De drie artsen zoeken nu een geschikte locatie in het centrum van Lennik om hun medisch huis te vestigen. Ze dachten eerst aan het huis Leemans, maar omdat dat gebouw vroeger een sociale bestemming had gekregen, zou het te lang duren om een eventuele aankoop rond te krijgen. De artsen hopen hun groepspraktijk binnen één tot anderhalf jaar te kunnen opstarten.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?