Brand slaat over op naburige garage in Oetingen

GOOIK - In de Schavolliestraat, in de Gooikse deelgemeente Oetingen, zijn deze morgen een bijgebouw en een aanpalende garage helemaal uitgebrand.

Een bewoonster van de Schavolliestraat merkte kort na 8 uur dat er rook opsteeg uit een bijgebouw, een oud bakhuis, dat dienst deed als opslagplaats. Snel werd het een uitslaande brand, die langs achter over sloeg op de garage van de buren.

Bluswater

De brandweer van Edingen arriveerde als eerste op de brand, snel daarna gevolgd door voertuigen van de brandweer van Lennik en haar voorpost Tollembeek. De brandweerlui moesten tientallen meters verder op zoek gaan naar een brandkraan omdat de brandkraan rechtover de getroffen woningen met een dikke laag aarde bedekt was. De brandweerlui moesten zelfs de betonnen afdekplaat uitgraven om de hydrant te kunnen bereiken.

Uiteindelijk gingen het bijgebouw en de garage helemaal in de vlammen op. Ook een aanhangwagen raakte beschadigd. De brandweerlui konden nipt een overslag van de garage naar de woning van de buren voorkomen.

De bewoonster verkeerde in shocktoestand. Ongeveer een jaar geleden was er een schouwbrand ontstaan aan haar houtkachel.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?