Kerkhofmuur Sint-Martens-Lennik nadert voltooiing

LENNIK – De werken aan de kerkhofmuur van Sint-Martens-Lennik vorderen goed. De kerk krijgt nu ook een alarminstallatie.

De aannemer heeft de treden van de monumentale trap terug gelegd. Een aantal stenen moeten nog gereinigd en hersteld worden. Nu wordt het laatste en minste hoge deel van de muur aan de kant van de parochiezaal herbouwd.

De muur zal niet moeten herschilderd worden in het wit. Aanvankelijk moest de bakstenen muur gewit worden, zoals dat vroeger het geval was maar dat eist Onroerend Erfgoed nu niet meer.

De aannemer herlegt ook het voetpad rond het kerkhof in de oorspronkelijke staat. Van de voetapden aan de andere kant wordt naar verluidt voorlopig alleen een stukje hersteld aan de bovenkant van het kerkhof.

Alarm

Op de gemeenteraad van september is gebleken dat de kerk nog steeds niet over een alarminstallatie geschikt. Die had in een vorige restauratiefase moeten geplaatst worden. Na een inbraak van enkele maanden geleden is de noodzaak meer dan bewezen. Binnenkort gaat een beveiligingsfirma de installatie plaatsen.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?