Opwijkse jeugdverenigingen ruimen zwerfvuil

OPIJK – Het voorbije weekend trokken de Opwijkse jeugdverenigingen de straat op. In het kader van de ‘zwerfvuilactie’ gingen ze op zoek naar afval in de Opwijkse straten. Er werd door de leden en de leiding van de jeugdverenigingen heel wat vuil geruimd.

Resultaat: Opwijk zag er weer piekfijn uit. Voor één keer geen standaard activiteit bij de Opwijkse jeugdverenigingen dit weekend. Spelletjes werden vervangen door de zwerfvuilactie. De leiding en de leden van de Opwijkse jeugdverenigingen trokken de straat op, zochten, vonden en verzamelden zwerfvuil. KLJ Nijverseel, KSJ Droeshout en 12+ Mazenzele ontfermden zich over ‘hun’ deelgemeente. De straten van Opwijk-centrum werden verdeeld onder KSA, Chiro Pol, VVVKB Heiveld en de Jeugdharmonie. De zwerfvuilactie werd georganiseerd door de gemeentelijke milieudienst en jeugddienst in samenwerking met de Jeugdraad en de jeugdverenigingen. De gemeente zorgde voor vuilniszakken en voor iedereen een paar handschoenen, een appel en een gadget. Dit jaar een groen zaklampje met het logo van de gemeente op.

“Zwerfvuil is een probleem waarmee elke gemeente te kampen heeft”, zegt schepen van Jeugd Vera De Koster. “Jammer, want een propere gemeente oogt mooier en veiliger. Daarom vind ik deze actie een fantastisch initiatief waar ik voor de volle honderd procent achtersta. Ik wil de jeugdverenigingen dan ook danken om de Opwijkse straten terug die propere blik te geven.”


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?