Fried Ringoot neemt 3 maanden pauze als gemeenteraadslid

LENNIK – Fried Ringoot legt voor drie maanden zijn politieke activiteiten stil. Zijn gezondheidstoestand dwingt hem een stap terug te zetten.

Fried Ringoot zetelt van het begin van het jaar voor de N-Va-Lennik² in de gemeenteraad. Tijdens de gemeenteraad van september moest hij de zitting voortijdig verlaten. “We kregen vorige maand nogal slecht medisch nieuws. Er waren extra hernia’s en verlammingen bij gekomen en de pijn manifesteert zich meer en meer. Ik heb besloten om me 3 maanden te ‘parkeren’”.

Toch blijft Ringoot niet bij de pakken zitten. “Ik blijf volop werken aan mijn dossiers. Onze fractie volgt die ook verder op. We blijven strijden tot onze punten er komen. Ik ga er van uit dat ik tijdelijk op de gemeenteraad afwezig ga zijn. De meerderheid hoeft zich niet inde handen te wrijven. Ze zijn nog niet van mij af”, zegt Ringoot.

De stoel van Fried wordt tijdelijk ingenomen door partijgenote Lien De Slagmeulder. Zij verving eerder ook al Jasper De Bruyn, die een stage liep in het buitenland. “Zij heeft een goede voeling met de punten waarmee ik bezig ben”,  besluit Ringoot.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?