Samenwerking tussen scholen uit Dilbeek en Stellenbosch

DILBEEK - Met een uitwisseling tussen de Dilbeekse scholen Regina Caeli en Don Bosco en scholen in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch, wordt de stedenband die al bestaat tussen de gemeentes verder uitgediept.

Na twee overlegmomenten met geïnteresseerde leerkrachten hebben de directies van de middelbare scholen Regina Caeli en Don Bosco groen licht gegeven voor de samenwerking met twee scholen in de achtergestelde buurten van Stellenbosch in Zuid-Afrika.

De deelnemende leerkrachten aan de scholenband engageren zich om  het educatieve luik te kunnen verbeteren. Tijdens de herfstvakantie vertrekken twee leerkrachten van Regina Ceali, Katrien Moonen en Griet Du Bois, samen met twee leerkrachten van Don Bosco school, Veerle Van Geel en Hilde Janssens, onder begeleiding van Piet Walravens, voor een week naar Stellenbosch. Er wordt dan voldoende tijd gemaakt voor kennismaking: mee les volgen, opvolgen van activiteiten in het kader van de stedenband en verkennen van de woonomgeving van de leerlingen. Daarbij worden samenwerkingsthema’s besproken voor de leerkrachten, samenwerkingsthema’s voor de leerlingen en afspraken gemaakt over communicatie.

De scholenband wordt financieel ondersteund via de Vlaamse Gemeenschap, binnen een overeenkomst over ontwikkelingssamenwerking die Dilbeek met Vlaanderen afsloot.

Dilbeek heeft sinds 2002 een overeenkomst met de Vlaamse gemeenschap om ontwikkelingssamenwerking in de gemeente te ondersteunen. De stedenband met Stellenbosch maakt deel uit van deze overeenkomst. Door deze overeenkomst ontvangt Stellenbosch subsidies om jeugdwerking in de wijk Groendal te ondersteunen: naschoolse werking, vakantiewerking, sport, preventie op vlak van hiv en drugs én tewerkstellingsinitiatieven.

De samenwerking wordt begeleidt door VVOB, een Vlaamse ngo die onderwijsondersteuning aanbiedt in ontwikkelingslanden en op termijn de werking financieel kan ondersteunen.

Meer info op www.dilbeekstellenbosch.blogspot.com


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?