“Koffie en Zo 19” opende onder Dilbeekse kerktoren

DILBEEK – Paula De Nil kan niet meer bijhouden hoeveel keren ze het getal 19 op haar levensweg tegen kwam. Nu ze samen met haar partner Chris Van Twembeke in de 19 van de Verheydenstraat een horecazaak opende, was de naam voor hun zaak snel gevonden: “Koffie en Zo 19”.

Haar ouders huwden op de 19de. Thuis droeg het huis nummer 19. Later trok ze in het nummer 19. Ze leerde Chris kennen op de 19de en hij vroeg haar ten huwelijk op de 19de  en ze trouwden onlangs op 19 september om 19 uur. Paula belandde ook in het ziekenhuis en welke was het kamernummer? 19, natuurlijk. Paula en Chris voerden een tijdje schilderwerken uit en elke offerte waarvan de prijs eindigde op 19 werd steevast een bestelling.  Paula was jarenlang actief in de tuinbouw maar droomde al heel lang van een eigen horecazaak. Chris was jarenlang uitbater van ’t Schuurke in de Saviowijk. Hun oog viel op een nieuw pand in de Verheydenstraat en tot hun verrassing droeg dat ook weer het magische nummer 19.

“De ruimte stond al lang te huur. De eigenaar wilde niet dat er een horecazaak in kwam. We konden hem tijdens een gesprek overtuigen ons toch een kans te geven. We hebben onze zaak helemaal zelf geschilderd, gedecoreerd en ingericht. We schuimden drie maanden kringwinkels af, op zoek naar brocante meubels. De hele toog steunt op oude meubels. We verzamelden ook 19 verschillende oude suikerpotten”, vertelt Paula.

In de “Koffie en Zo 19” kan je naast lekkere koffie, bieren en wijn ook terecht voor een ontbijt, snacks, spaghetti, croques, verse dagsoep, pannenkoeken, ijscoupes en lekkere taart. “De kaart is eerder beperkt maar we gebruiken alleen goede ingrediënten en streekproducten. In de zomer voorzien we ook salades”, verklapt Paula.

Paula en Chris toverden de ruimte van hun zaak om tot een stemmig koffiehuisje waar het gezellig vertoeven is. Aan de muren hangen oude familiefoto’s en dorpsgezichten van Dilbeek uit vervlogen tijden. Aan de achterzijde kijk je op een gigantische foto van het Dilbeekse gemeentehuis waardoor je je in het park waant. Aan de voorzijde kijk je uit op de prachtig gerestaureerde Sint-Ambrosiuskerk. Paula en Chris openden hun zaak in alle stilte maar tot hun verbazing vonden reeds vele klanten de weg.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?