Halloweenfeesten / Dag van het Brabants Trekpaard

VOLLEZELE - Het bestuur van Kermis Vollezele gaat voortaan door het leven onder de noemer ‘Vollezele Leeft Comité’.  Niet omdat deze 3-daagse niet langer een kermisgebeuren is, maar wel omdat rond de kermis op zich, heel wat andere activiteiten op het programma worden gezet waardoor de term de lading niet langer dekte.  Wat u hiervan gewoon moet onthouden is dat : “Vollezele leeft.

De Halloweenfeesten starten op vrijdagavond 18 oktober om op zondagavond 20 oktober swingend en spetterend afgesloten te worden met een optreden van Henri Spider & The Fellows dat onderbroken wordt voor een heus vuurwerk. Zondag gaat parallel met deze feesten, rond diezelfde dorpskern van Vollezele, de bakermat van het trekpaard, de 3e dag van het Brabants Trekpaard door, in een samenwerking met Provincie Vlaams-Brabant.

Night of the Living Dead

De feesten worden ingezet op vrijdagavond met een fuif ‘Night of the Living Dead’ : elke afwezige jongere heeft ongelijk : kijk maar naar de dj’s die ze wisten te strikken, om van de Surprise Act nog te zwijgen.

Zaterdagnamiddag mogen de petanqueliefhebbers niet ontbreken. Het wordt  een tornooi waarna elke deelnemende ploeg beloond wordt met een prijs. 

De kinderen worden ondertussen onder handen genomen door de plaatselijke grimeuses zodat ze als lieflijk engeltje of gruwelijk spook klaar staan om te kijken naar een optreden in de tent van Balletgroep Feniks.  Ondertussen wordt er ook gekampt voor de ‘Pompeuze Pompoenwedstrijd’.

Halloweenwandeling

Daarna staat een Halloweenwandeling op het programm : dat wordt wandelen, bibberen en beven en genieten van een, opnieuw verrassend, optreden van Balletgroep Feniks, ditmaal in de prachtige, sfeermakende B&B Hof ter Haegen.  Wie verkleed mee aan deze wandeling, maakt kans op één van de mooie prijzen.  Ligt je huis op het traject van de wandeling, vergeet je huis dan niet in halloweensfeer te brengen want ook dan kan je meedingen aan de wedstrijd ‘het mooist versierde huis’.  Inschrijven voor deze wandeling en voor de Miss & Mister Halloween Villezjiel verkiezing gebeurt aan de tent tussen 17u30 en 18u30. Om 21u vindt in de tent, na de wandeling, de uitroeping van Miss & Mister Halloween plaats.

Zaterdagavond wordt afgesloten met dans en ambiance dankzij optredens van Deadly Serious en Bram & Lennert.

Brillantworp

Zondag brengen de halloweenfeesten opnieuw een rijk gevuld programma in en rond de tent.  Petanquetornooi, grime, een optreden van Balletgroep Feniks en van Fanfare De Hoop gaan de prijsuitreikingen van de wedstrijden (petanque, mooist versierde huis, pompeuze pompoen) vooraf, om zo te komen tot de ‘apotheose’ : de Brillantworp (jawel, het gaat letterlijk trekpaardjes regenen !) vanuit het Museum van het Belgisch Trekpaard : de winnaar gaat naar huis met een waardevolle replica in brons van de hand van de  kunstenaar die ook het standbeeld ‘Brillant’ op het Oudstrijdersplein creëerde, Ron Deblaere.

Vuurwerk

Vollezelenaar Henri Spider brengt met The Fellows muziek, amusement en entertainment : de perfecte inleiding om de sfeer erin te brengen voor het grootse vuurwerk dat omstreeks 20u30 doorgaat in de Bakkerstraat.  En uiteraard ga je daarna nog niet naar huis want Henri Spider wacht u daarna graag opnieuw op om de feesten in volle ambiance af te sluiten zodat je achteraf niet anders kunt dan al uitkijken naar de feesten van Vollezele Leeft – editie 7.

Trekpaard

Zondag kunt u bovendien niet voorbij de Dag van het Brabants Trekpaard.

Als vanouds kleuren de trekpaarden de Vollezeelse velden. Kijk zeker naar het programma op de site. Dit jaar zijn er een heleboel nieuwe activiteiten en evenementen gepland zodat u zeker geen déjà vu zult hebben.  De menwedstrijd met bereden en aangespannen paarden wordt aangevuld met een demonstratie hoefbeslag, een trekpaarden-showprogramma, een roofvogelshow, een demonstratie schapen herderen, een demonstratie door Belgisch Kampioen bereden trekpaard Karolien Van Cortenberg, de publieksprijs veulens, diverse standen met streekproducten, stand Levend Erfgoed Vlaanderen, en zelfs een stand met halloweenkookboeken.

Alle info over de diverse activiteiten en de inschrijvingen vindt u via : www.vollezeleleeft.be onder ‘Inschrijvingen diverse activiteiten’.

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?