Opstart van Weggeefwinkel in Asse

ASSE - Volgend weekend gaat aan het Gemeenteplein in Asse een 'Weggeefwinkel' open. Een weggeefwinkel is een plek waar je bruikbare spullen naartoe kan brengen en/of spullen die je nodig hebt komen halen en dit gratis en voor niets. Het gaat om een experimenteel project dat nog in zijn kinderschoenen staat en veel'goede wil' nodig heeft om volledig te kunnen slagen.
 
Naast de kringloopwinkels en goederen-/voedselbanken worden de laatste jaren meer en meer weggeefwinkels opgericht. De weggeefwinkel is een idee uit Zweden en Italië en waaide eind de jaren ’90 over naar de Benelux. In Nederland zijn er momenteel een 40-tal weggeefwinkels, in Vlaanderen een tiental.
 
Op de dag van de Klant, zaterdag 21 september, zal de weggeefwinkel te Asse open zijn van 10 tot 16u en op autoloze zondag, 22 september van 10 tot 18u. Voorlopig zal de weggeefwinkel in Asse enkel elke derde zaterdag van de maand tussen 14 en 18u open zijn. Maar je kan ook op afspraak komen. Bel dan naar Reinout op 0479 29 90 09 of mail naar transitieasse@yahoo.com.
 
Omwille van de beperkte ruimte is in de weggeefwinkel vooral klein huishoudelijk materiaal, kledij en schoenen in draagbare staat, werkmateriaal,.. welkom. Grotere spullen kan je aanprijzen via hun facebookpagina: www.facebook.com/weggeefwinkelAsse en bij jou thuis laten afhalen door wie eerst reageert.

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?