"Amper problemen afgelopen nacht in en rond Dilbeekse cafés"

DILBEEK - Volgens Ellen Valckenborgh van de lokale politie van Dilbeek is alles gisterenavond rustig gebleven in de omgeving van de twee Dilbeekse cafés waar vorige week donderdag een razzia werd gehouden. Er werden wel twee processen-verbaal opgesteld.

De politie controleerde gisteren extra in de omgeving van 'Het Groot Genoegen' en het 'Vraagteken' in het centrum van Dilbeek, het was immers exact een week geleden dat er een grote inval gebeurde in beide cafés. Niet toevallig gebeurde dat op donderdag, want dat is telkens een bijzonder drukke avond in beide cafés.

De politie hield een oogje in het zeil of de portiers van de cafés zich wel hielden aan de opgelegde maatregel in het kader van de maximum capaciteit van de panden. "De cafés bleken zich aan de maatregel te houden, maar dat betekende wel dat er vanaf 23u30 mensen moesten geweigerd worden omdat de cafés hun maximum capaciteit bereikt hadden. Dat was niet naar de zin van sommige cafégangers, maar tot grote problemen heeft dat niet geleid. Iedereen die niet binnen mocht ging uiteindelijk zonder veel morren weg."

Problemen rond het tijdelijk samenscholingsverbod waren er helemaal niet. De politie schreef wel twee PV's uit. "Eén voor gebruik van cannabis achter het stuur", zegt Valckenborg. "De tweede werd uitgeschreven nadat iemand die toekwam met zijn wagen postief heeft geblazen."

Volgens Valckenborgh was de extra politieaanwezigheid zeer nuttig. "De komende weken zullen we op donderdagavond zeker extra alert blijven", zegt Valckenborgh.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?