Politiemannen redden drenkeling uit kanaal Brussel-Charleroi

SINT-JANS-MOLENBEEK - Twee politiemannen van de recherche van de Brusselse politiezone Brussel-West hebben gisterenavond een drenkeling uit het kanaal Brussel-Charleroi gehaald.
 
Het slachtoffer sprong gisterenavond kort voor 19u in het kanaal ter hoogte van het Klein Kasteeltje. Een patrouille van de recherche van de zone Brussel-West die toevallig langsreed snelde ter hulp. Eerst probeerde ze de man, die al meermaals kopje onder was gegaan, te redden door hem een touw toe te gooien. De man riep de inspecteurs echter toe dat ze hem met rust moesten laten. Daarop sprongen twee politiemannen het water in en haalden de man aan kant.
 
De inspecteurs en de man werden met lichte onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis. De drenkeling, een 32-jarige man uit Molenbeek, blijkt een psychiatrisch patient te zijn die in behandeling was in het Erasmus-ziekenhuis. Hij mocht na een gesprek met zijn psychiater het ziekenhuis verlaten. Ook de inspecteurs konden hun dienst na de check-up in het ziekenhuis gewoon verderzetten.

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?