Fonkelnieuw Jong-VLD Dilbeek wil mee wegen op beleid

DILBEEK - De jongerenafdeling van VLD Dilbeek is afgelopen weekend uit de startblokken geschoten. In café De Meiboom stelde het nagelnieuwe bestuur zichzelf voor en kondigde de visie en het traject aan dat ze de komende jaren in Dilbeek willen bewandelen. Nadien maakten de bestuursleden van de jongerenafdeling kennis met de leden van de Lijst vd Burger/VLD. Ook Jong VLD’ers uit naburige gemeenten en van het nationaal niveau zakten af om de nieuwe afdeling een hart onder de riem te steken.

De nieuwe afdeling is enkele weken geleden ontstaan op initiatief van zeven bestuurders. “Er was dringend nood aan een liberale jongerenafdeling in Dilbeek, een constructief alternatief bieden voor de huidige gang van zaken wordt immers de opdracht van de komende jaren en daar kan een jongerenafdeling echt een enorme meerwaarde bieden", zegt kersvers voorzitter Filip Moon. "Het beste bewijs daarvoor is de Dilbeekse politieke geschiedenis zelf: het feit dat blauw overheerst in Dilbeek heeft veel te maken met de populariteit van de PVV-jongeren die erg actief waren in Dilbeek tot 20 jaar geleden. Een constructief alternatief reiken we aan door allerlei activiteiten te organiseren, ludieke acties op poten te zetten en persberichten uit te sturen. Bovendien hebben we met Linsay Schoukens ook een gemeenteraadslid in onze rangen, waardoor we ook inhoudelijk kunnen wegen op de gemeenteraad”, aldus Moons, “De eerste plek waar Dilbekenaren ons kunnen ontmoeten is online: vandaag werd onze website www.jongvld-dilbeek.be gelanceerd en ook onze Facebook-pagina is vandaag beschikbaar. Daarnaast zullen we niet uit het Dilbeekse straatbeeld weg te slaan zijn, zo kan je ons komen ontdekken op de Dilbeekse jaarmarkt op 7 oktober en ook onze eerste activiteit zit in de pipeline”.

De bestuursleden zijn: Filip Moons (voorzitter), Cathy Chenal (ondervoorzitter), Sam Appelmans (secretaris), Linsay Schoukens (penningmeester – gemeenteraadslid), Anthony Vanuxem (Bestuurslid), Evi Van Dorpe (Bestuurslid, afwezig op de groepsfoto’s), Christophe Vanhoutte (Bestuurslid)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?