Assisenproces van start rond drievoudige roofmoord op advocatengezin Wemmel

BRUSSEL/WEMMEL – Voor het hof van assisen is vanmorgen het proces begonnen tegen de drie mannen die in 2010 een advocatengezin uit Wemmel uitmoordden. Het is vooral uitkijken naar de getuigenis van de vriendin van de advocatenzoon, die als enige de brutale drievoudige roofmoord overleefde.

Frédéric M’Lembakani, Lumu Akutu en Milton Roberto trokken op 14 november naar de woning van het gezin De Vleesschouwer. Ze hadden een afspraak gemaakt om de BMW van de zoon over te kopen, die een advertentie had geplaatst. Twee van de daders gingen de woning binnen en richtten er een bloedbad aan, terwijl de derde buiten op de uitkijk bleef staan. Zowel de vader van het gezin, zijn vrouw en de zoon werden doodgeschoten. Ook de vriendin van de zoon was aanwezig en werd neergeschoten, maar het meisje overleefde de moordpoging. Ze hield zich voor dood toen de drie daders aan de haal gingen met twee Mercedessen van het gezin. De BMW van de zoon lieten ze onberoerd achter. De drie daders konden snel worden opgepakt in Frankrijk en Luxemburg omdat de gestolen wagens konden worden gevolgd via een ingebouwd gps-systeem.

Het assisenproces is vanmorgen gestart met het voorlezen van de akte van beschuldiging, waarin het openbaar ministerie onder meer meegeeft hoe de feiten volgens haar zijn gebeurd. Dat zal de hele voormiddag in beslag nemen, waarna kan worden gestart met de ondervraging van de drie beschuldigden. Woensdag komt de kroongetuige aan het woord. De drie beschuldigden riskeren tot levenslang.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?