Ramp vermeden bij Cogebi in Lot

LOT - Bij het chemisch bedrijf Cogebi langs de Jozef Huysmanslaan in Lot is vanavond iets voor 20u brand uitgebroken. Even werd gedacht dat de rook een gevaar was voor de omwonenden, maar dat bleek vals alarm.

Het vuur brak uit na een technisch defect aan een pompinstallatie. De hydrolische olie in de pomp raakte hierdoor oververhit en vatte vuur. Hierdoor was al snel van ver een grote zwart rookpluim te zien.

Uit veiligheidsoverwegingen werd onmiddellijk groot alarm geslagen en werden buurtbewoners opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden. De brandweerkorpsen van Brussel en Halle rukten massaal uit en even later kwam ook de Civiele Bescherming ter plaatse. Gelukkig werd al vrij snel duidelijk dat er geen
chemische producten vuur hadden gevat maar dat het enkel om de olie ging. Het vuur was na uurtje geblust.

Volgens waarnemend korpschef Robert Van den Bremt van de politiezone Beersel is dankzij een snelle interventie een ramp vermeden. Hij kwam ter plaatse en stond in verbinding met de burgemeester. "We zijn aan het ergste ontsnapt", zegt hij. "Er is gelukkig zeer alert gereageerd waardoor de situatie snel onder controle was."

(Foto's : Frederik Moriau en Joost Van Liefferinge)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?