BREAKING Federaal parket rolt bende op die synthetische drugs aanmaakte

BRUSSEL - Het federaal parket heeft vandaag 14 personen laten oppakken in een grootschalig onderzoek naar een bende die de synthetische drugs MDMA/xtc aanmaakt. De speurders namen bijna één ton MDMA in beslag.

 Volgens het federaal parket gaat het om een grote criminele organisatie die enorme voorzorgsmaatregelen had genomen. Zo zouden de verschillende productiecycli gescheiden zijn gehouden om een volledig verlies te vermijden in geval van een politie-interventie. De bende maakte ook gebruik van contrastrategieën om observaties en achtervolgers te slim af te zijn. De productie van de drugs vond plaats achter valse wanden en bevatte gevaarlijke, chemische en toxische producten. Volgens het federaal parket gaat het om een vuurwapengevaarlijke bende bestaande uit personen van Belgische, Poolse en Turkse nationaliteit.

De federale gerechtelijk politie van Asse voerde vandaag 21 huiszoekingen uit in de arrondissementen Antwerpen, Brussel, Charleroi, Hasselt, Leuven, Nijvel, Bergen en Turnhout. Ook in Nederland en Polen viel de politie binnen op negen plaatsen. Daarbij werden een tiental voertuigen in beslag genomen.

De grote politieoperatie leidde tot veertien arrestaties. Elf verdachten worden later vandaag voorgeleid bij de Brusselse onderzoeksrechter. Speurders ontdekten twee laboratoria en twee opslagplaatsen. In totaal werden tussen de 900 tot 1.000 kg afgewerkte MDMA in beslag genomen, samen met 18,5 ton safrololie. Volgens het federaal parket kan met 25 kg MDMA zo’n 1,5 miljoen xtc-pillen worden aangemaakt.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?