Beugoem Zweet voor een vijfde keer

SINT-MARTENS-BODEGEM - De inmiddels vijfde editie van het Bodegemse dorpsfeest Beugoem Zweet komt er met rasse schreden aan. Op zaterdag 17 augustus 2013 worden opnieuw honderden bezoekers verwacht op de feestsite aan het Solleveld.

De domper op de feestvreugde van vorig jaar, de vandalismestreken waarbij onder andere de grote feesttent beschadigd werd met graffiti, zijn rap doorgespoeld. De werkgroep, bestaande uit leden van de Chiro, Landelijke Gilde, Jeugdclub Vuilbak en KWB, heeft de afgelopen maanden immers opnieuw een prachtig programma samengesteld.

Daarop staan de inmiddels vertrouwde ingrediënten zoals de Run&Bike : een wedstrijdje waarvoor de organisatoren in het centrum van Bodegem een parcours van om en bij de kilometer hebben uitgestippeld dat 10 keer dient afgelegd te worden door een duo van een jogger en een fietser. Onderweg mag onbeperkt gewisseld worden tussen de loper en de fietser. Per twee inschrijven. Meer info bij Renaat: 049757.29.07.

Ook dit jaar is er in de namiddag het 'Spel Zonder Grenzen'. Teams van zes personen nemen het tegen elkaar op om de meest onwaarschijnlijke proeven uit te voeren. Per zes in schrijven, maar haast je want er zijn nog maar enkele plaatsen over. Meer info bij Joris: 0484/96.28.07.

Al enkele jaren bijzonder populair is ook het 'Meetschieten'. Deze cafésport zal allicht bij de iets oudere generatie mooie momenten oproepen en behoeft voor hen geen uitleg. Voor de iets jongere generatie: bij meetschieten is het de bedoeling een metalen schijfje vanop een welbepaalde afstand zo dicht mogelijk tegen een touwtje (de meet) te werpen in een bak gevuld met klei. Per twee inschrijven. Meer info bij Patrick: 0474/53.23.55.

Tussendoor kan er Kubb gespeeld worden, is er doorlopend randanimatie en bbq. Je zal er ook kunnen bakklimmen en allerkleinsten kunnen zich uitleven op de springkastelen. Vanaf 17u is er een inmiddels stevige en lekkere klassieker op Beugoem Zweet, het varken aan het spit.

Inschrijven voor de activiteiten (meetschieten, spel zonder grenzen, run&bike) kan de dag zelf nog. Maar opgepast : vol = vol.

Beugoem Zweet zal worden afgesloten met een swingend optreden van The Glorious Gentlemen's Club, een hippe coverband die hits uit de golden sixties serveert. Na het optreden draaien enkele lokale dj's nog wat plaatjes.

Meer informatie via www.beugoemzweet.be

Archief

Lees ook : Bijzonder geslaagde vierde editie van Beugoem Zweet (Foto's)

Lees ook : Vandalisme op dorpsfeest Beugoem Zweet (Foto's)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?