Roosdaalse Molenhofvissers proberen jeugd aan de haak te slaan

ROOSDAAL - De Molenhofvissers uit Roosdaal organiseren volgende zaterdag (17 augustus 2013) een provinciale hengeldag voor de jeugd. Deze jeugdcursus is een broodnodig initiatief want steeds minder jongeren vissen.

Op de twee vorige jeugdinitiatiedagen die vorig en eerder dit jaar georganiseerd werden door de Molenhofvissers daagden tientallen jonge vissertjes op. De vissers hopen ook komende zaterdag, 17 augustus 2013, op een mooie opkomst. "Voorlopig hebben we toch al een 35-tal inschrijvingen, maar daar kunnen er zeker nog een heel pak bij", zegt Eddy Wittenberg van de Molenhofvissers. "Vorige editie hadden we een vijftigtal deelnemertjes, daarvan zijn er twee blijven terugkomen. Dat lijkt helemaal niet veel, maar we zijn er wél dolblij mee."

Van de huidige 70-leden die de Molenhofvissers tellen, is tien procent jonger dan twintig. "Bijzonder weinig jeugd dus", gaat Wittenberg verder. "Steeds minder jongeren vissen, zeker de 'vaste-stok visserij' heeft het zwaar te verduren en is eigenlijk zelfs op sterven na dood te noemen. Want als er tegenwoordig al jongeren beginnen met vissen, dan gaan ze karpervissen. Dat komt omdat er bij deze soort visserij vaak heel wat technische apparatuur aan te pas komt, en dat trekt blijkbaar aan. Dat is niet slecht natuurlijk, maar wel héél jammer voor de 'vaste-stok visserij'. Dat is immers tocht één van de puurste vormen van vissen."

Volgens Wittenberg zijn hengelinitiaties van levensbelang voor het voortbestaan van de sport. "Vissen, daar begin je immers niet zomaar mee", zegt hij. "Je vader moet al vissen, of je moet al iemand goed kennen die vist, eer je er aan zou beginnen. Met een hengelinitiatie hopen we die stap en drempel veel kleiner te maken. Al blijft er na volgende zaterdag maar één vissertje later terugkomen, dan is ons opzet eigenlijk al geslaagd en gaan we heel tevreden zijn. Die gaat immers verder aan zijn vriendjes vertellen hoe leuk het wel niet is, en dan zitten hij of zij binnenkort wel aan de waterkant met enkele vriendjes."

Inschrijven voor de hengelinitiatie kan nog altijd en kost 7 euro. Zelf hengelmateriaal meenemen is niet vereist, daar zorgen de Molenhofvissers met de hulp van enkele gulle sponsors. Een stoeltje meenemen en een doosje voor het aas is wel aan te raden. Er is tijdens, voor en na de initiatie ook een bbq en randanimatie voorzien.
Eddy Wittenberg is voor informatie of inschrijvingen bereikbaar via 0477 852147. Meer info via www.molenhofvissers.be


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?