Politie klist gaatjesboorders in Merchtem

MERCHTEM - Dankzij een uitstekende samenwerking tussen de lokale - en federale politie konden vanochtend vroeg in Merchtem twee gaatjesboorders bij de kraag worden gevat. Het duo komt in aanmerking voor meedere inbraken. De jonge mannen zijn ter beschikking gesteld van het Brussels parket.

Omstreeks 4u30 deze morgen werrden de bewoners van een woning langs de Middelgracht in Merchtem gewekt door lawaai.  Twee inbrekers waren er in geslaagd om door middel van de 'gaatjesboorders'-techniek binnen te geraken. Ze sloegen echter op de vlucht toen ze merkten dat de bewoners wakker waren.

Eén van de bewoners schakelde onmiddellijk de hulp van de politie in. "Alle beschikbare ploegen werden zo snel mogelijk naar de plaats van de inbraak gestuurd", zegt Daniel Noens van de zone AMOW. "Bij één van de patrouilles in de omgeving werden twee verdachte mannen op een fiets opgemerkt . Toen onze inspecteurs hen wilden controleren, lieten ze hun fietsen vallen en liepen weg, de velden in. Achteraf gezien bleken deze fietsen gestolen in de Mieregemstraat in Merchtem."

De lokale politie AMOW beveiligde het terrein waar de daders voor het laatst gezien werden en riep bijstand in van een helikopter van de federale politie en een speurhond. De piloten van de helikopter konden de dieven vrij vlug opsporen en leidde de politiemensen op de grond tot bij hen. Ze werden meegenomen naar het politiebureau.

In de buurt werden vier zakken aangetroffen die zijn achtergelaten met de buit in van diverse diefstallen die ze op het grondgebied AMOW pleegden vannacht.  Ook de buit van de laatste inbraak : een computer, laptop, en 2 GSM’s zijn terug gevonden.

De twee, geboren in 1991 en 1994, zijn bekenden voor de politie. "In het verleden pleegden ze nog al inbraken en zaten ze in de gevangenis", laat Noens weten. "Met bijna  zekerheid komen ze nu ook in aanmerking voor een  zevental  inbraken die hier zijn gepleegd de afgelopen nacht, volgens eenzelfde scenario, in de buurt. Drie op de Weyenberg in Merchtem, twee in de Mieregemstraat en nog 2 in Langeveldstraat in Opwijk. Vermoedelijk zijn ze ook te linken met andere inbraken van de voorbije weken. De lokale recherche van AMOW voert het onderzoek."


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?