Gemeente Dilbeek hielp bij ontruiming scoutskamp

DILBEEK - Het abrupte einde van het kamp van scouts Alena in Graide heeft voor heel wat onrust gezorgd bij ouders en sympathisanten. Velen hebben zondag de handen uit de mouwen gestoken om de jongeren te helpen het kamp te ontruimen. Ook de gemeentelijke diensten droegen hun steentje bij.

“We werden zaterdagnacht vrij kort nadat het noodweer over het kamp was getrokken door de groepsleiding opgebeld”, zegt schepen van jeugd Lies Vereecke. “De leiding had snel en correct gereageerd en alle kinderen waren veilig ondergebracht bij een boer in de buurt. Maar het was meteen duidelijk dat het kamp voor heel wat kinderen voorbij was.”

Op zondag reden een bus en een vrachtwagen van de gemeente naar Graide om waar nodig te helpen bij het ontruimen van het kampterrein. “De meeste ouders waren echter zelf naar de Ardennen afgezakt om hun kinderen op te halen”, zegt Vereecke. “Dat begrijp ik best, ook zij waren natuurlijk erg ongerust. Samen met hen werd het materiaal ingeladen en dezelfde dag nog was het grootste deel van het kamp ontruimd en waren kinderen én materiaal terug thuis. De scouts waren dan ook terecht erg dankbaar voor het snelle optreden van onze diensten. Een pluim op de hoed van de werklui.”


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?