Blikseminslagen in het Pajottenland

HERNE – BEVER - RODE - Er trok een stevig onweer over de streek. Gelukkig bleef het bij enkele blikseminslagen. In Herfelingen sloeg de bliksem in op de schouw van een woning. In de kinderboerderij in Bever smeulde er een houten balk.

Om 9.10 uur werd de zoon, stevig gewekt door een hevige knal bij hun woning in de Tweekapellenstraat in Herfelingen. Hij belde zijn moeder, die op de gemeente werkt. Toen ze thuis wam bleek er een schouwbrand bezig te zijn. De schade beperkt zich tot de schouw, wat brokstukken, die op het terras vielen en een houten balk op de zolder.

Even later kwam er een oproep voor een smeulende houten balk in een schuur van de kinderboerderij in de Burght in Bever. Normaal ligt er onder de balk hooi, binnen gebracht door de kinderen, maar de uitbater had het hooi gelukkig voordien weg gehaald. De brandweer bluste de balk en stutte de schuur. De oorzaak van de brand is niet duidelijk maar vermoedelijk ook veroorzaakt door blikseminslag.

In de Dragonderstraat in Sint-Genesius-Rode is de bliksem ingeslagen op een woning. De bewoner vroeg de brandweer om de toestand van het huis te controleren maar er werd geen schade vast gesteld.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?