Tragisch ongeval eist dode in Herne

HERNE – Bij een verkeersongeval op de Edingsesteenweg is deze namiddag een vrouw om het leven gekomen na een frontale botsing met een vrachtwagen. Haar 10-jarig zoontje, dat ook in de wagen zat, werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. De chauffeur van de vrachtwagen kon op eigen krachten uit zijn gekanteld voertuig klauteren, maar werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het tragische ongeval gebeurde kort voor 17u. Een van de twee voertuigen week om een nog onbekende reden af van het rijvak, waarna de vrachtwagen en de personenwagen frontaal met elkaar in botsing kwamen. De vrachtwagenchauffeur heeft nog geprobeerd om uit te wijken, waardoor de tientonner kantelde en zijn hele lading verloor.

Getuigen die het ongeluk zagen gebeuren konden het 10-jarig zoontje van de bestuurster uit de personenwagen halen. De jongen werd in kritieke toestand naar het Erasmusziekenhuis afgevoerd. De moeder van de jongen overleed ter plaatse en zat gekneld in de wagen. De brandweer moest de volledige auto opensnijden om het slachtoffer te kunnen ontzetten.

Door het ongeval is de hele Edingsesteenweg sinds het ongeval afgesloten in beide richtingen. Het parket van Brussel heeft een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Pas wanneer de deskundige klaar is, kunnen de voertuigen worden getakeld.

UPDATE : Ook 10-jarig zoontje overleden na ongeval in Herne


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?